Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen. Deltager Jesper Sejberg Christiansen bygger snemur foran telt.Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen. Telt på indlandsisen.

Vi vågnede op til en del vind og da jeg gik ud for at tisse, var der helt white out. Dvs at alt er hvidt, kunne kun se de andre teltet og lige skimte, snemuren ved toilettet.

Det havde sneet i nat og gjorder det stadig lidt, der var kommet en lille fane med ny sne ved alle teltene.

Efter et par timer hygge og gøre klar, var vi alle ud af teltene. Heldigvis havde det klaret lidt op, solen havde brændt lidt i gennem så kunne se en 300 meter. Det var pænt koldt minus 13 grader og 8 m/s fra syd.

Det gav en pæn sidde vind da vi gik i gang med dagens march. Flere inklusiv mig selv havde fundet skibrillerne frem. De fleste af os, har neopren neden under, så næsten også er dækket. På den måde dugger skibrillerne ikke så let, i forhold til hvis man skulle have et rørhalstørklæde op over munden og næsen.

Det var en kølig omgang, samt det er pænt hårdt at gå foran fordi det er svært at se noget, alle kontraster, skygger, osv. er væk. Det gør mange har pænt svært ved at holde retningen. Det medføre at min hjerne og krop er på overarbejde, fordi jeg skal konstant se ned på kompasset og op på folk for at rette dem ind på kursen. Så jeg ved altid at jeg får en hård dag, når det er white out, fordi når jeg skal kikke så meget på kompasset, har jeg svært ved at komme ind i en rytme selv. Det gør jeg altid bliver helt brændt ud.

Vi alle sled os igennem det ene pas efter det andet. Jeg overvejede kraftigt at stoppe før tid hvis det blev ved, fordi vind kom op på 10-12 m/s. Men efter 4 pas, begyndte vinden lige så stille at død hen.

Hvilken herlighed, at kunne nyde de sidste pas i lidt mindre vind og lidt bedre sigt.

Det lykkes os at komme igennem de 7 x 45 min + pauser. Nogle lidt udfordret af skrabesår, andre var slidt. Men andre var flyvende i dag. Jeg selv var også glad for det var over, så hjerne kan koble lidt af. Men hele 18,8 km og over 200 højde meter, det er absolut ikke dårligt.

Vi slog lejr stille og roligt, det begynder at gå stærkt og folk hjælpe hinanden.

Nu laves det aftensmad her i telt ved Kenneth og Jesper, før der skal hygges, ordnes vand og stumper og soves. Søren kom med overraskelse i aften, rullepølse og rugbrød, sikke en overraskelse! Alle har to med, så vi får næsten en hver aften.

Dato: 18. april

Dag / Lejr: Dag 10 / Lejr 9

Pos: 66 48 01.6 / 47 48 58.7

Distance / Højde: 18,8 km, 1611 højde meter (gået 204 højde meter op.)

Føre: Hård sne, få små vind skagler af ny sne, fladt som en pandekage. Går stille op roligt op.

Vejr: Morgen minus 13 grader, 8 m/s fra syd. I løbet af dagen vindstød på 10-12 m/s. Sidste på dagen let vind 3 m/s og minus 5 grader og sol. 100% skyer det meste af dagen. Til eftermiddagen få skyer.

Sigt: Morgen 10-100 meter, dag 100-300 meter. Eftermiddag 1 km

Erik

P.S: Tak for hilsner på bloggen og Facebook. Får nogle af dem på SMS med resten må vi nærstudere når vi kommer hjem, da der ingen net er her.

Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen, deltager Kenneth Dankleff Lagstrøm, laver mad i telt

Krydsning af Grønlands Indlandsis 2013, dit eventyr, ekspeditionsleder Erik B. Jørgensen, deltager Kenneth Dankleff Lagstrøm, laver mad i telt.

 

Indlægget er opdateret: 4. januar 2022