(Gæsteskriver: Torben)

Højdepunktet på dagen er altid lejr og så madtid – dels fordi brænderne så kommer i gang og fordi, der er fælles aftensmad! Allerede nu er lyden af brænderne lig med varme, hygge og slut på endnu en dagsmarch.

Maden – ja det er jo et kapitel for sig. Den er naturligvis frysetørret, men der er altid rigeligt af mad og oftes veltillavet – når bare der er vand nok i retten. I går aftes fik vi Stroganof og kartoffelmos – og selv denne simple ret kan få Michael i nye højder af rosende ord.

Vores fællesspisning er også det tidspunkt, hvor vi storhygger, vender dagens store og små ting, og hvor Erik kommer med sine ’Husk også lige …’, ’… tænk på …’. Så er det også et fast indslag, at alle kan byde ind med hvad de nu har – og så er ordet ellers frit. Vittigheder, sjove bemærkninger, de gode drillerier, skrøner fra hverdagen hjemme osv.

Aftenen i går var lige så smuk som dagen før – flot solnedgang og næsten helt vindstille! Isen viser sig fra sin allersmukkeste side – rå og gold, men meget smukt!

Dagen i dag begyndte som alle andre indtil nu – op kl 0700 med råb fra telt til telt, hurtig morgenmad og så pakning klar til afgang. Vi bliver lige lidt hurtigere for hver dag, der går men Erik er ikke helt tilfreds endnu. Det tager vi nu roligt for vi ved at vi kan når det gælder.

Dagen har budt på syv pas og tilsvarende pauser. Det var hårdt arbejde for mange af os og selvom isen ser flad ud lige umiddelbart, kan jeg røbe, at der er rigeligt med store og små bakker.

Pauserne har deres eget præg, hvor Erik ’kalder’ tiden tilbage i pausen – ’5 minutter’, ’2 minutter’, ’klar’ og hvor vi spiser og drikker så meget vi nu kan. På sin egen særegne måde giver det en ro og sikre samtidigt, at alle er klar til samme tid og vi undgår, at nogen venter og dermed bliver kolde inden vi kommer i gang igen.

Her til aften er Erik på besøg hos Søren og jeg – og vi står derfor også for aftensmaden, denne gang CitronPebersovs og pasta.

Dato: 15. april

Dag / Lejr: Dag 7 / Lejr 6

Pos: 67 01 20.0 / 48 55 52.0

Distance / Højde: 18,3 km, 1100 højde meter (gået 148 højde meter op.)

Føre: Næsten ikke flere ispukler. Mere jævnt terræn, dog vind skagler i sneen. Mange bakker og dale.

Vejr: minus 3-5 grader til morgen. Dag minus 1,5 grader. Let vind til morgen, senere vindstille. En del tynde skyer, men solen skinner igennem.

Sigt: 20 km

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020