Lykkes sørme at komme tidligt i seng kl. 23, alle var i seng eller på vej. Da vækkeuret ringe kl. 7 var det til sidste måltid i vandrehjemmet der ventede.

Jeg tror alle nød det sidste måltid med boller, pålæg, div. morgenprodukter og rigtig kaffe. Det var oven i købet siddende på en stol. Den næste måneds tid venter et fladt underlag i teltet. En god test af folks smidighed.

Der var ikke plads til alle i den store Toyota 4-hjuls trækker. Men vi fandt plads til mig og 6 passagerer. Alt grejet røg i traileren. Det fylder pænt mig kan jeg oplyse.

Klokken 0830 kunne de vinke farvel til vores kære hjem de sidste dage. 3 mand høj blev tilbage og tog oprydningen og opvasken, tak for det.

Vi andre bumpede af sted mod isen, der en god grusvej hele vejen, som Folkevogn i siden tid lavede ud til en test bane på indlandsisen. Det er en fantastik smuk tur, først i et område med blødebakker, så en helt sand ørken, til store søer og storslået udsigt til Indlandsisen, der står der flot og så stor og massiv.

Som alt så vi rener på turen. Stilheden sænkede sig i bilen. Det sker altid, nu er det snart alvor og natur betager en.

Men et par pauser var vi fremme efter 1t20min. Helt utroligt vejen er helt fri for sne, is og vand allerede. Plejer at være noget af en tur.

Vi læssede hurtigt af jeg pegede ud hvor grejet skulle hen. Så bumpede jeg tilbage, tog Birthe og Nunu med på vejen, før vi læssede de 3 sidste grej og mit. Tjekkede vandrehjemmet for glemte ting. Før vi kørte den super flotte tur ud til de andre.

Igen en flot tur, dejligt med beskedne deltager, er ikke vil gør et stort nummer ud af pauser. Først dag Michael stort set ikke kunne holde sig mere, fik han fremstammet at en pause ville være rar, ikke nødvendig. På nær så tissede han i bukserne. Bremserne blev hugget i og der var pause.

Velfremme ved punkt 666 fik vi grejet ned til de andre, der havde udnyttet tiden til at gå tur eller sove i sol i deres soveposer.

Vi tog steigeser på og gik af sted. For at komme frem til isen, skulle vi over nogle morænevolde med jord og sten, så vi bar pulkene en 10 meter.

Der er ikke skyggen af sne og vi kan se isen har været smeltet. Det var så varmt at de fleste gik i to tynde trøjer. Vi begav os ud på den slette af is, der er frem til hvor Indlandsisen toner sig op. Det var to små km.

Allerede kl. 1430 kunne jeg råbe lejr og fordele folk ud i telthold. Her fra starter Indlandsisen og vi skal have en fuld dag før vi vil i reb og gå op.

Vi fik en stille eftermiddag her, vi fik pakket en pulk vi går op med i morgen. Vi går et læs ind på indlandsisen i morgen og efterlader. For at gå ned igen og sove her. Så får vi en stille og rolig start. Det er i starten vi er tunge og skal undgå skader.

De fleste fik en lur, tid til at læse og tænke over livet. Michael kunne også lige nå at efterlyse aftensmad. Inden den var klar 1830. De næste 45 min hygge vi alle 10 i et telt, med mad, gennemgang af dagen og dagen i morgen.

Nu venter der bare at smelte en 10 liter vand, det kommer til at tage nogle timer. Så er den dag gået.

Dato: 9. april

Dag / Lejr: Dag 1 / Lejr 1

Pos: 66 59 11.7 / 50 55 14.7

Distance / Højde: 2 km, 765 højdemeter

Føre: Is, steder med vand under

Vejr: minus 1-5 grader. Vindstile. Let vind sidst på eftermiddagen, fra øst. Skyfrit og sol.

Sigt: 80 km

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020