De sidste dage er gået med at rejse til Qaanaaq og gøre klar til, at vi endelig kan køre ud på “2. Thule til Thule ekspedition”.
Det har været vildt at tage de sidste skridt med selve ekspeditionen. Der er lidt skizofrent, fordi på den ene side er jeg helt rolig og oplever ikke, jeg er på vej på en stor og vild ekspedition.
På den anden side ved jeg godt, at det er nu, der er afgang og den store planlægning skal resultere I selve ekspeditionen.

Turen fra Danmark til Grønland forgik på den måde, at vi fløj fra Billund til Kangerlussuaq i et charteret fly, sammen med alt vores gods, og de folk vi har med op de første uger.
I Kangerlussuaq blev der holdt en fantastik afgangsmiddag for os, hos min makkers mor og hendes mand, Holger. Det var det helt store Grønlandske middag.

Næste dag, fløj vi videre til Qaanaaq I en propfyldt charteret Dash 8.

I Qaanaaq blev der taget godt I mod os af alle, men især af Hans, hotelejeren og Paulus, fangeren vi lejer hunde af.

De næste dage gik med forberedelser og hygge.
Vi har fået sat depot klar til udflyvning, pakket slæde flere gang, så vi kunne se om alt er med og tingene er de steder, vi ønsker der.
Vi har gjort hundene klar, ved at fodre dem godt, klippe hår mellem potterne og klippe deres negle.

Så I morges (lørdag) var vi endelig klar til afgang og kunne køre af sted fra Qaanaaq.
Den først uge ser vi som en træningstur, hvor vi får styr på alt for så at forsætte på vores store hundeslæde ekspedition.

Det føles helt fantastisk endelig at være afsted. Et kæmpe klimaks efter to års forberedelser.
Vi fik små 4 timer ved slæde i dag, det har været super vejr, godt føre, og hundene gik som en drøm…taget i betragtning, at det er vores første rigtige dag sammen. Men til slut var de godt trætte. Med godt 24 km, er vi mere en tilfredse

Nu skal vi der ud af de næste dage og nyde dette eventyr.

Tak til alle der har gjort vores start så perfekt.

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.