Ny ekspedition og udsættelse af en anden

De sidste 10 måneder har jeg arbejdet på “2. Thule til Thule ekspedition” i samarbejde med en masse gode samarbejdspartnere.

Der er brugt mange timer på at se på forskellige muligheder for at få fløjet 13 depoter langt ud i vildmarken i et af de mest øde steder i verden.

Vi bygger slæde, bestiller hundemad, tøj og alt det udstyr der skal til.

Jeg venter og venter på svar på tilladelser og bestillinger af små mærkelige produkter.

Jeg glæder mig helt vildt til vores ekspedition til Grønland.

Men nu er der sket det, at vi må udsætte vores ekspedition et år til 2019. Det skyldes personlige årsager, så min makker kan være helt klar.

Det er surt i nuet, men så er der et år mere at nørde grej i, og gøre det hele bedre. For en gangs skyld er det meste bestilt og kommer ind her før jul, så jeg rigtig kan gøre det hele klar. Det føles faktisk rigtig rart nu, hvor jeg har tænkt det hele igennem.

Det er heller ikke en ekspedition, jeg nogen siden bliver færdig med, der er så meget udstyr at få styr på. Og jeg kan altid blive klogere på den spændende historie, der har udspillet sig i det område vi skal køre i.

Heldigvis er alle indforstået med udsættelsen, den er jo også kun udsat. Vi skal forsat afsted, juhu!

 

Skal der så ikke ske noget andet, tænker du måske?

Det kan du tro! Det er nu nogle uger siden, vi besluttede udsættelsen. Jeg har brugt meget tid på at få snakket med alle samarbejdspartnere, så de hørte det fra mig.

Jeg har dog også brugt meget tid på at tænke på, hvad skal jeg så lave i 2018. Jeg har vendt det med min nærmeste familie og sparringspartnere. Det tog ikke så lang tid at bestemme mig, da jeg har en lang ønskeliste fremtidige ekspeditioner.

I 2018 er det faktisk “Far og datter i Vildmarken” år, vi har været af sted hvert tredje år, i 2012 og 2015. Nu er Karen 9 år og klar til lang tur/ekspedition igen. Vi har snakket alle mulige steder igennem, men vi er hele tiden endt det samme sted. Mange omkring mig synes også det lyder skønt.

Så ekspeditionen i sommeren 2018 bliver “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Danmark” (forventer fra midt juni til ultimo juli 2018). Vi vil simpelthen blive i vores dejlige land og rejse rundt og se vores skønne natur og møde de store dyr.

Du kan læse meget mere her: “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Danmark

Så har du forslag til steder vi bare skal besøge i Danmark, eller et ”hemmeligt” sted hvor vi har stor chance for at møde de store og specielle dyr i Danmark, så skriv endelig til mig.

Erik

8 Comments on “Ny ekspedition og udsættelse af en anden”

 1. Utrolige opleveler i har haft. Jeg elsker at følge lidt med i dine spændende oplevelser. Tak fordi du deler dem med alle os andre som må “nøjes” med at drømme om det for nu. Sundhed smitter heldigvis utrolig meget.

 2. Hej Erik
  Nu ved jeg ikke om I vil bruge alle dage i samme område eller I vil besøge flere steder i Danmark.
  Men et fedt sted i mit nærområde som jeg kender godt er strampe stien langs Stevns Klint. Ruten startes med fordel før den mærkede sti og kan også forlænges. Har selv tidligere gået den med min dreng (12 år) Det er et fedt naturområde med skove,klinter langs stranden og et underjordisk koldkrigs museum undervejs, en halv kirke på klintkanten, fyrtårn. Ja som du kan høre ,en område jeg er vild med 🙂
  Ja og fra kajaken er turen lige så fed!! sidst for 5 uger siden 🙂
  Hilsen Klaus

 3. Tak Jens også gode forslag. Der bliver ikke så meget kano på turen, vi skal også vandre, cykel og hvad der passer til de steder vi vil se 🙂

 4. Der er også mange ting at se og opleve i Danmark, alene Skjern Å, Gudenåen og Susåen er ca. 20 dage i roligt “datter” tempo 😉

 5. I må til Christiansø og se de mange gråsæler der holder til der, samt lomviekolonien oghvis den stadig lever deres sule der har forvildet sig dertil. Ud over det er der masser af fugle derovre som ikke ses andre steder i Danmark. Havørnene kommer også tit på besøg derovre

  Anholt og alle deres sæler, både ringsæl og spættet sæl mener jeg der er der, der ligger ude på Totten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *