De sidste 10 måneder har jeg arbejdet på “2. Thule til Thule ekspedition” i samarbejde med en masse gode samarbejdspartnere.

Der er brugt mange timer på at se på forskellige muligheder for at få fløjet 13 depoter langt ud i vildmarken i et af de mest øde steder i verden.

Vi bygger slæde, bestiller hundemad, tøj og alt det udstyr der skal til.

Jeg venter og venter på svar på tilladelser og bestillinger af små mærkelige produkter.

Jeg glæder mig helt vildt til vores ekspedition til Grønland.

Men nu er der sket det, at vi må udsætte vores ekspedition et år til 2019. Det skyldes personlige årsager, så min makker kan være helt klar.

Det er surt i nuet, men så er der et år mere at nørde grej i, og gøre det hele bedre. For en gangs skyld er det meste bestilt og kommer ind her før jul, så jeg rigtig kan gøre det hele klar. Det føles faktisk rigtig rart nu, hvor jeg har tænkt det hele igennem.

Det er heller ikke en ekspedition, jeg nogen siden bliver færdig med, der er så meget udstyr at få styr på. Og jeg kan altid blive klogere på den spændende historie, der har udspillet sig i det område vi skal køre i.

Heldigvis er alle indforstået med udsættelsen, den er jo også kun udsat. Vi skal forsat afsted, juhu!

 

Skal der så ikke ske noget andet, tænker du måske?

Det kan du tro! Det er nu nogle uger siden, vi besluttede udsættelsen. Jeg har brugt meget tid på at få snakket med alle samarbejdspartnere, så de hørte det fra mig.

Jeg har dog også brugt meget tid på at tænke på, hvad skal jeg så lave i 2018. Jeg har vendt det med min nærmeste familie og sparringspartnere. Det tog ikke så lang tid at bestemme mig, da jeg har en lang ønskeliste fremtidige ekspeditioner.

I 2018 er det faktisk “Far og datter i Vildmarken” år, vi har været af sted hvert tredje år, i 2012 og 2015. Nu er Karen 9 år og klar til lang tur/ekspedition igen. Vi har snakket alle mulige steder igennem, men vi er hele tiden endt det samme sted. Mange omkring mig synes også det lyder skønt.

Så ekspeditionen i sommeren 2018 bliver “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Danmark” (forventer fra midt juni til ultimo juli 2018). Vi vil simpelthen blive i vores dejlige land og rejse rundt og se vores skønne natur og møde de store dyr.

Du kan læse meget mere her: “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Danmark

Så har du forslag til steder vi bare skal besøge i Danmark, eller et ”hemmeligt” sted hvor vi har stor chance for at møde de store og specielle dyr i Danmark, så skriv endelig til mig.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen