Det blev igen en nat med en meget hoppede vind, men da vi stod op, døde vinden hen. Men alt var hvidt uden for, skyerne hang lavt og det snede med store tunge snefnug, lidt øv. 

Vi gjorde klar, men lod teltene stå, så gik vi på opdagelse i DYE II. Det minder om en boreplatform eller et skib. Det er en gammel radarstation og del af USAs missilforsvar under den koldekrig. DYE II står på 8 ben, der gør den kunne hæve stationen op over sne, men det er ikke sket siden 1990, så den bliver mere og mere sneet nede. Vi gik igennem de 6 etager, fra maskinerum, soverum, værksteder og selve radaren. Den er forladt på ca. 4 dage, så slap de for at rydde op, derfor er der masser af ting der inde. Desværre ødelægger nogle af de ekspeditioner der er forbi, tingene. Stedet bliver mere og mere ødelagt for hver gang jeg er der, så synd. Vi hyggede os i ca. 1,5 time, før vi stod ude igen. (Søg på DYE II her på siden, hvis du vil læse mere om stedet). 

Vejret var ikke så godt, da der var total whiteout, derfor besluttede vi at se vejret an. Vi var dog kun lige nået af tøjet, før solen så frem, vi måtte afsted, ellers var der ingen der kunne holde dampbarnet Monica i ro. Da vi alle stod klar, blev det whiteout igen og vinden tog til, typisk. Der kom heldigvis små huller i skyerne blæsende over os. Så vi skiftede mellem lidt sigt til dårlig sigt, hele dagen igennem. Det blæste op så vi havde en frisk vind fra vest, fordi vi er drejet 20 grader efter DYE II, så gjorde det, vi havde vinden ind skråt bag fra, dejligt i stedet for i hovedet. Temperaturen faldt lidt i løbet af dagen til minus 8 grader og en del mindre grundet vinden. 

 Alle gik godt og selv om det kun var 5,5 effektiv time i dag, så er det hårdt at se på kompas hele dagen. Men virkelig herligt at nå over 20 km på sådan en dag, selv om vi var på DYE II. En sjov detalje, så var alle vores støvler stivfrosne, mens vi gik i dag. Selv om vi tørre dem hverdag i vores tørrenettet inde i teltene, så har de fået meget fugt igår, på grund af tøsneen, så det kunne mærkes. 

 Nu arbejder vi i teltene. Idag var det mig der gav surprice, så vi skal have hindbærsnitter. Vi har ellers fået, hvale og tørret torsk, spegepølse og ost, snøfler, rullepølse og chokolade. Vi alle har to surprice med, det var første omgang. Det er dejligt at få noget andet og se hvad folk har fundet på. 

Erik 

Dato: 15 april 

Dag/lejr: 14/13 

Km/km i alt: 20,7/206,4 (forventer i alt ca. 570 km) 

Højde: 2186 

Vejr: minus 4-10 grader. Overskyet og let sne. Vind fra vest, fra let over frisk tilbage til let. 

P.S: • Husk at følge med, undervejs på vores GPS-kort, hvor du kan se LIVE hvordan det går: komud.dk/gps-kort/ • Læs meget mere om hvordan du kan krydseindlandsisen her, beskrivelse, billeder, videoklip og krav: diteventyr.dk/kryds-indlandsisen

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022