Efter en hyggelig aften, hvor de andre spillede kort og yatzy, gik alle til ro. Jeg sov for længst. For at komme ind i rytmen til isen, står vi op klokken 7 og laver morgenmad. På isen er der ingen grund til at stå op før, da vi gerne vil have solen op og give lidt varme, før vi skal afsted. 

 Dagen i dag stod på mere indøvning. Vi var neden på isen og øve at gå i tov, og hvordan man kan redde en, der er faldet i en gletcherspalte. Det er rart alle ved, hvad der skal ske, det skal nok passe det er mig selv, hvis det endelig sker. Vi øvede senere at slå telt igen og prøve at få brænderen ind i teltet. Det blev også til en repetition af snehuller og forholdsregler i snestorm og hvis en skulle blive væk fra de andre (er aldrig sket). 

 Over middag blev det alvor, fordi nu skulle vi have alt udstyr fordelt endeligt. Efter en snak med alle, lavede jeg telthold, og jeg fordelte alt, efter hvor vi tunge vi er. Så vi slæber mellem 69 og 116 kg alt efter vores størrelse og erfaring. Alle gik og nørderede med at få fordelt udstyret i de forskellige tasker, så man kan komme til sin slik og drikke. Dunjakken skal være let at tage på i pauserne. 

 Da alt var på plads, bar vi alt ind i hytten, så ræven ikke spiser vores ting. Sidst på eftermiddagen, var der fri til at gå en tur. Jeg blev og ryddede lidt op og plejede min forkølelse, som er i bedring. Aftenen skulle igen ende med et kæmpe måltid fra Birthe og Holger, i dag moskusokse steg. 

Nu er vi for alvor ved at være klar, både med udstyr og mentalt. Alle glæder sig til at komme af sted og se om det er som man forstiller sig. Se det uendelige hvide landskab, prøve kræfter med naturen og lære hinanden at kende. Vi har en dag mere, til at øve en sidste gang og prøve at slæbe de fyldte pulke. Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020