Så fik vi sparket gang i vores tur. Nu håber vi kan forsætte de næste mange dage. Dagen startede ikke godt. Natten var helt stille og vi kunne sove helt til morgen, før vinden kom igen. Men da vi stod op, var der hård vind, snefygning og meget dårlig sigt. Ikke godt og ikke videre behageligt når morgen toilettet skulle klares. Vi er dog hærdet efterhånden, så vi gjorde klar. Da vi tog teltene ned klokken 0830 stod vi godt nok og så vejret lidt an, men nej vi ville videre. 

Den første time, var der rig mulighed for at tænke på om det nu var en god ide at gå. Især for mig oppe foran, der skulle holde retning i ingen ting. Heldigvis blev vejret lidt bedre senere på dagen, vind faldt lidt, mens snefygning stoppede. Men vi gik nedlukkede de første 6 timer. Så klarede vejret stille og roligt op. Det blev faktisk solskin, få skyer og svag vind. Endelig kunne jeg sende deltagerne op foran, så de kan lære at gå foran, nu når der var noget at se. 

Hver deltager går foran i 15 min, så roterer man, og den der var forrest gå nu nede bag i. På den måde kan vi træde spor til hinanden, når det bliver dårligt føre. Lige nu fås føret ikke bedre, så nu er det for at træne og få lov til at få foran med udsigten til vidderne. Efter fire omgange á 15 min, holder vi pause i ti minutter, og forsætter igen. Efter 7,5 times effektiv gang, eksklusiv vores pauser, stoppede vi. Så havde vi også været afsted fra 0855-1750. Sikke en dag, alt slags vejr, men det var ubeskriveligt dejligt og smukt, at få sol og det stor kik her til sidst. At vi gik 21,8 km, er super fint. Det skal vi så holde som minium de næste mange dage, hvis vejr og kroppene vil det. 

 Nu skal vi igen lave vand, tape vabler og skravesår og komme os så godt som muligt til at gå i morgen. 

Erik 

 Dato: 8/4 

Dag/lejr: 7/6 

Km/km i alt: 21,8/58,5 (forventer i alt ca. 570 km) 

Højde: 1276 

Vejr: minus 1-3 grader. Over skyet og let sne, til solskin og få tynde skyer. Hård vind faldene til let vind. 

P.S: • Husk at følge med, undervejs på vores GPS-kort, hvor du kan se LIVE hvordan det går: komud.dk/gps-kort/ • Læs meget mere om hvordan du kan krydseindlandsisen her, beskrivelse, billeder, videoklip og krav: diteventyr.dk/kryds-indlandsisen

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022