Indlandsisen 2016

Så går det nedad, lidt

Vi kan alle mærke, det er mange dage på isen og med hinanden. Vi føler alle vi kan lugte mål, men omvendt er det så langt væk, stadig 150 km her til morgen. Der kan ske så meget endnu. Derfor kommer der en lidt mærkelig stemning. 

Det var heldigvis lidt køligt til morgen med vind og minus 5 grader og en del skyer. Vi er vanemennesker, når jeg går frem og stikker kursen ud og venter på den, der skal gå forrest. Så kommer Tom altid gående og de andre kommer stort set altid i samme rækkefølge, det er ikke sjovt at lave alt for meget om. 

Vi går forsat 130 grader mod vores første nedpunkt, som vi har gået efter lige siden DYE II og skal et par dage endu. Det er mit ansvar og forbandelse at holde kurs og holde tiden, så alle kun får 15 minutter foran. Så jeg tør slet ikke tænke på hvor mange gange jeg kikker ned på kompas og nedtællings uret, hver dag. Især når der er lidt dårlig sigt er det slemt. Vi kom fint der ud af. 

Vejret blev ved med at være godt at gå i, de første mange timer. Dog kom der lidt tid, med dårlige lysforhold. Heldigvis kom solen tilbage. Det medførte også det blev godt varmt igen, så flere af os måtte i lettere tøj. 

 Stille og roligt i løbet af dagen, blev bumpene og skavlerne mindre, til noget der ikke betød så meget. Det bedste i dag, var vi fik bakker nedad, vi kunne mærke. Nu begynder isen at bugte sig lidt mere og det er dejligt at se på. Vi har forsat alle vores udfordringer, vi skiftes til at være slidt og vi må omfordele en del kg. Vi kunne dog holde vores tempo, så vi forsat kunne nøjes med 7,5 times effektiv gang. Det gør det hele noget lettere, fordi vi får lidt tid til at restituere i teltet og forsat få masser af søvn. De år hvor vi må gå 8-10 timer, begynder det at nedbryde folk, endnu mere. Vi venter et par dage mere, før vi giver den mere gas, end vi allerede gør. 

 Til aften fik vi vores næst sidste surprice spegepølse fra Fanø slagteren, af Tom. Ellers har vi fået mandler fra Summerbird, chokolade og mere kransekage. Behøver jeg næsten sige, at vi håber på godt vejr resten af turen og friske deltagere. 

Erik 

 Dato: 25 april 

Dag/lejr: 24/23 

Km/km i alt: 30,9/449,6 (forventer i alt ca. 570 km) 

Højde: 1775 Vejr: minus 0-5 grader. En del høje tynde skyer og til tider, tykt skydække. I perioder blåhimmel og sol. Svag vind til brise fra nord.

You may also like

2 kommentarer

 • Hans H. Andersen

  Man kan fornemme at trætheden er massiv nu, men også at det går ret så godt for jer. En god nyhed er, at i går ikke glip af dansk forår, det er næsten som om vejret her laver en sympatidemonstration, med hagl og sne til ære for jeres rejse. Med de anstrengelser og strabadser i døjer med, kan det være surt, hvis turen bliver ufrivillig forlænget, af f.eks. dårligt vejr, men på den anden side, hvornår får i igen chancen for en ekstra dag, på sådan en storslået tur, hvor man kan spise uanede mængder af chokolade uden at blive tyk af det. De bedste hilsener herfra med ønske om god vind og en sikker tur ned mod kysten.

  26. april 2016 at 13:14 Svar
 • Torben og Lisbeth

  Hvor ville det være skønt at have været dronning for en stund. Så kunne man have taget en helikopter og være landet på isen hos jer med basser, pizzaer eller et mobilt toilet med læ. jeg ville have elsket det!
  Der tælles højdekurver på GPS-kortet, tjekkes vejrudsigt for Grønland og Frederikke krydser med stigende entusiasme dage af. Vi glæder os bare så meget til at kunne læse, at I er nået godt frem.
  Lige nu sender vi jer en storm (rygvind) af gode tanker og ønsker for de sidste kilometer.

  26. april 2016 at 11:36 Svar
 • Skriv en kommentar