Det blev en våd aften, jeg sluttede dagen af med. Der kom store byge systemer ind med pæn vind. Fugten hang tungt i luften, da jeg lagde mig til at sove klokken 22.

Efter en dejlig nat, kunne jeg vågne op til solens varmen på teltdugen. Ubeskriveligt dejligt. Dog var der en del vind, men tørt.

Alt blev pakket og rygsækken kravlede på ryggen, kameratasken blev klikket på foran, kontrol af peberspray og revolver. Tracker kørte og begge solceller var monteret på rygsækken. Jeg kunne bevæge mig af sted.

Jeg gik med det samme opad væk fra floden. Direkte ind i tuer og buske, det vidste jeg fra igår. Jeg var dog meget spændt på, hvor længe det ville vare og hvor vådt det ville være.

Det først stykke tid, var det hårdt og langsomt, men det blev lidt bedre. Her oppe kunne jeg se langt og alt er grønt. Jeg kan se buskene og de smukke vandblomster så langt øjet rækker. Ved bare de blomster står kun står, hvor der er vådt.

Skal jeg opsummere dagen, frygtede jeg det værste. Det blev bedre end forventet. Der var pæne stykker, hvor tuerne var fine, og jeg kunne gå normalt, men der var godt nok også mange stykker med tuer, vand, buske og ujævnheder. De steder er der kun at kikke ned og være meget opmærksom på, hvor jeg sætter benene. Først gik det op, jeg holdt mig højt for at sikre mig bedre terræn. Det blæste en frisk til hård vind lige i hovedet og det ene imponerende sky system kom ind efter det andet.

Pludselig gik det op for mig at floden i dalen ikke forsat mod vest men drejede skarpt mod syd, den detalje havde jeg overset. Det betød en del højde meter ned, en gang vadning og en ny opstigning, i tuer.

Derfor har dagen handlet om at tage det ene skridt efter det andet. Kikke op finde et punkt at gå mod, kikke ned i dyb koncentration. Ind imellem lige huske at stope op og se på det flotte område.

Fik glæden af mødet med en lille mus, 3 ryper (en ad gangen) og jeg overgav mig til at høre musik i dag. Fra time to, har jeg hørt P7 Maraton om Madonna. P7 marathon mix er gode programmer, vildt hvad de finder frem. Det er kun 3. gang på turen jeg hører noget. Har kun gjort det i åbne områder, hvor der ikke sker meget.

Fik en ordentlig forskrækkelse i time 4, da mit kompas var væk. Jeg bandede mig selv langt væk, fordi jeg tidligere havde tænkt på det, jeg må jeg bare ikke tabe det. Ledte helt vildt og gik de 300 meter tilbage hvor jeg havde holdt pause. Det viste sig, at jeg havde det i en anden lomme, rutiner Erik, rutiner. Hader at tabe ting.

Sidst på, dagen fik jeg et par byger, havde virkelig været heldig i løbet af dagen, at gå fri flere gange. Der kom en ny kulsort front ind og dalen foran mig var væk bag skyer. Stoppede op og tog regntøj på og overtræk på rygsæk og kamerataske, jeg nåede det lige, fik 10 min med en ordentlig omgang regn. Nu var alle buskene våde.

Fik en mavepuster da jeg endelig kunne se ned i næste dal, jeg skal krydse. Ser meget våd ud, minder meget om området nord for Arctic Village, som jeg ikke nød.
Ville have krydset her oppe, men gik straks til plan to, som var at gå mere sydligt, så kan jeg krydse floden et sted, hvor den er løbet sammen med den næste.

Det ser bedre ud, da der er nogle høje midt i dalen og flere grantræer. Men er godt nok noget spændt på det, håber virkelig ikke der er så vådt. Sidder næsten og får tiks her i teltet ved tanken om det.

Jeg brugte lidt tid på at finde et sted teltet kunne stå. Fandt et rimeligt sted til slut og slog lejr. Det er køligt og mere regn var på vej.

Vel i teltet, valgte jeg at gå ud og vaske mig, da det er et par dage siden, synes jeg trænger. Var dejligt med varm mad og the bagefter.

Nu skal der lades op, ved jeg skal krydse en stor flod i morgen,og det ser godt nok ud til jeg skal svømme. Håber terrænet igen viser sig fra sin gode side. Håber også vejret klarer lidt op igen. Kan godt bruge lidt solenergi.

Min fødder klarede dagen rigtig godt, takket være mine goretex sokker. De holdt mine indersokker rimelig tørre, da min støvler er våde som en køkkensvamp. Det er ikke så let at tørre noget for tiden.

En ok dag, kom mere fremad end forventet, men en meget ensartet dag.

Erik

Dag / Lejr: 30/25
Pos: 20 67 55.963 / 147 35.372
Km / Km i alt: 15,7 / 359,7 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 832. Startede i 932 op over 1020, af to omgange
Tid gået: 08.20-15.40
Vejr: aften regn og blæst. Morgen sol, frisk til hård vind. 10 grader. Dagen igennem blæste flere skysystemer ind, fik et par byger. Mere regn i områder omkring mig.

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020