Natten igennem hev og sled storm i vores teltet, men med de kæmpe snemur vi havde bygget lå tryk og godt. Da vækkede uret ringede, var jeg noget spændt på om vi skulle have endnu en dag, fordi vejrudsigten for de to næste dagen så ikke godt ud.

Da jeg kom ud for at tisse, blæste det forsat meget, men nu fra nordvest, så det var rygvind og der var sol og en 300 meter sigt. Det kunne kun betyde en ting, afgang! Der blev råbte godmorgen og så gik den vilde forberedelse. Det var en kold omgang og skulle på toilet fordi vores toilet var blæst til, så det nye hul lå uden for snemurens dejlige læ.

Klokken 9 var alle ud af teltene, det tog noget længer tid at gøre klar, fordi der var så meget sne rundt omkring teltene og blæste hev og sled i dem når vi skulle pakke dem sammen.

Først 0955 kunne vi bevæge os af sted i en 15 m/s næste i ryggen, herligt at bevæge sig igen. Vi kunne kun gå fordi det var rygvind og det var holdt op med at sne. Der var blå himmel og sol over os, men godt med snefygning ned omkring os. Sigten faldt til 10-50 meter, men vi kunne undvære kompasset i dag fordi vinden hjalp til at holde retningen.

Humøret var højt selv om det var en kølig omgang, men det er nogle hårdkogte Grønlands fare jeg har med mig efterhånden, fordi det var slet ikke så koldt som nogen af de andre dage, så tænker man automatisk så kan jeg også klar i dag.

Vi hold på time efter time, men vores 10 min pause efter hver 45 min, efter 4 omgang er der 15 min til at få en god omgang havregryn. Jeg elsker at få lidt mad i maven der. Andre har det noget svære med havregryn, Søren hader dem. Julie har fundet sin egen lille løsning, hun har dem blandet i en liter saft og drikker dem. Men ned skal de, fordi vi har brug for alt den energi der er i maden, for ikke at tabe os for meget. Det er ikke så ofte man skal spise 200 gram chokolade om dagen, slik, kiks, peanuts, rosiner, mv.

Flere af os måtte have en ekstra trøje på i løbet af dagen, en kold omgang at smide jakke, men dejligt bagefter.

Alle kæmpe sig flot igennem dagen, til vi havde nået de aftalte 8 omgang. Så var mange kræfter også brugt. Klokken 1720 gjorder vi holdt i teltet holdene og slog lejr, lige som vinden døde lidt hen, herligt at kunne høre lidt hvad der forgår omkring os.

Jeg er gået i fast telt med Søren, Torben er blevet sendt på rundtur, så det er første gang jeg er 2 i et telt på turen, sikken en plads.

Aften skal som altid gå med at gøre klar til i morgen. Maden står Kenneth, Jesper og Torben for, nyt at jeg skal på besøg i et andet telt og spise.

Vi håber på 8 omgange i morgen igen. Var ikke mange dagen før tempoet og arbejdstiden skal noget op. Men vi skal lige op om det højeste punkt først, så vi kan udnytte det er flad og begynder at gå nedad.

Det bliver en hård slut spurt, men vi skal nok nå det.

Dato: 27. april

Dag / Lejr: Dag 19 / Lejr 16

Pos: 66 25 39.7 / 45 28 18.4

Distance / Højde: 20,8 km, 2207 højde meter (gået 29 højde meter op.)

Føre: Halvt hård sne og halv vind skagler og lidt blød sne. Men forsat super godt

Vejr: Omkring minus 10-15 grader. Morgen 15 m/s fra nordvest. Til eftermiddage fald den pludselig til 8 m/s. Sol få skyer, men meget snefygning i lav højde.

Sigt: 10-300 meter

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020