Blev en kølig med helt stille nat. Det var helt underligt at der ikke var en vind der rørte sig og vi kunne høre de andre snakke i de andre teltet. En herlig fornemmelse at lægge sig til at sove med og et ønske om at det måtte vare meget længe.

Før vækkeuret ringede kun jeg høre stemme i nogle af de andre telt, fordi det var forsat stille. Da jeg gik ud og tisse, kunne jeg nyde næsten ubegrænset sigt og sol, det her vi så meget fortjent.

Jeg tror alle var ekstra opsatte i dag, til en dag uden vind, fygsne og hvad der ellers har været.

Da vi fladt ind på række og gik af sted kl. 0930, var det til en ny ting, nu var der vindskagler i sneen. Det betyder jeg kun kan give en grov retning, så må forrest person gå lidt højre og venstre om de værste vindskagler. Det er altid en spændende omgang for mine nerver. Fordi nogen er super gode til at gå lige meget højre og venstre og rette op igen. Det gør de ved at finde nogle fiks punkter så langt ude som muligt. Andre gætter sig lidt mere frem og andre igen hold helst den lige line. Men det gik storartet, så mit humør var højt.

Sådan gik vi og nøde indlandsisen, vejret og hinandens selskab, ved at se på forreste person røv eller intetheden foran. Som næsten alle andre dagen, gik vi som hold, der er altid en eller to der har en lidt skidt dag, så omfordeler vi kg til hinanden, så vi kan holde et ens tempo. Det er lige hårdt for alle, dem der kommer af med kg, kæmper og dem der får kg har overskud til at hjælpe. Dog tror jeg alle godt kan mærke en dag på kontoret, i dag 8 x 45 min. Med et næsten jævnt tempo på 2,6 km per 45 min, super godt at tempoet er ens, så er det letter at klæde sig rigtigt på og holde til hele dagen. Jeg prøver alt hvad jeg kan for at regulere tempoet, ved at se efter huler mellem personerne og fornemme om tempoet skal ned eller op. En svær kunst, men jeg synes alle er ved at være super gode til at fornemme, hvad deres tempo skal være.

Efter en stille dag på kontoret, folde vi ud og slog lejr. Efterhånden klar hvert telthold sig selv, vi er næsten lige hurtige. Jeg må til at priotere at gå tidligere i telt, for at nå at skrive det her før aftensmaden, så alle kan høre hvad vi sender ud.

Jeg er i telthold med Søren, som jeg har helliget mig at få op i tempo, så vores motto er ”Nu rykker vi”. Så får jeg mulighed for at udleve mine dominere sidder og jagte rundt med Søren, så tempoet kommer op og han spiser det han skal, ellers er der ingen ting tilbage af ham, når han kommer hjem. Det skal siges at allerede på anden dagen, er der gode takter, det er tæt på der er noget der hedder tempo, når vi slår lejr.

Hver aften, går med at få smeltet vand, tørret vores tøj, handsker, osv. og prøve at slappe så meget som muligt af, så vi er klar til næsten dag. Vi håber inderligt på en flot dag i morgen igen.

Dato: 28. april

Dag / Lejr: Dag 20 / Lejr 17

Pos: 66 24 09.2 / 45 00 33.1

Distance / Højde: 20,9 km, 2322 højde meter (gået 115 højde meter op.)

Føre: Halvt hård sne og vind skagler i sne lidt flere end de før og lidt blød sne. Men forsat det bedste føre jeg har oplevet generelt.

Vejr: Omkring minus 10 grader. Morgen vindstille, skyfrit og sol. I løbet af dagen en 2-4 m/s fra øst.

Sigt: 20-30 km

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020