Hermed ordet til en af deltagerne:

Sådan starter alle eventyr. Og eventyret starter i din baghave – det er Eriks slogan som han også har tatoveret på underarmen. Det siger ikke så lidt når Erik vist betragter hele verdens ødemarker som sin baghave. Nu er vi i Grønlands baghave i gang med at krydse isen, sikke et af slagsen.

Jeg er af sted med min barndoms kammerat Thomas – vi har før været på diverse eventyr, store som små. Dette er dog det største og det er fedt at være af sted med en man kender så godt. Kender hinanden lidt som mand og kone – dog uden at vi er nøgne sammen (særlig tit i hvert fald).

Vågnede denne morgen til en flot morgen med blå himmel, sol og ganske lidt vejr – kunne kun blive en go dag. Men det viste sig hurtigt at det skulle blive en hård dag for mig med alt for lidt energi. Så jeg syntes at 7 timer var utrolig lang tid. Men det er bare om at blive ved med at gå.

Men pludselig i 5. time stoppede karavenen og Erik stak af med en skovl. Skulle han mon bummelum? Næh, han markede 4 telt pladser og varslede storm – vildere end sidst. Så gik vi hurtigt i gang med telte og byggede store sne mure og gjorde alt klar. Jaaaa – mere eventyr.

Næppe var vi kravlet i teltet for at hygge før blæsten ramte – perfekt timing. Ind og lave kaffe og vores nye ynglings mad – knækbrød med Fåborg. Tænk det kan smage SÅ vidunderligt! Men det kan det. Så kunne vi også opdage at vi totalt har mistet tidsfornemmelsen – vi troede det var eftermiddag, men pludselig blev der råbt MAAAAAD og kl. var 19.30… ALT for lidt tid til hygge.

Der er kun 56 km til toppen af isen og vores nedstigning kan begynde – 2-3 dage endnu og vores næste delmål. Glæder mig til at skulle gå ned af og ikke op – selvom jeg ikke tror vi kan mærker den store forskel. Og så glæder jeg mig til at begynde at se enden på eventyret.

Nu er det snart i posen og gøre klar til nattens eventyr – en godt ruskende storm. Håber ikke vi skal ud og rejse sne muren igen. Så kan vi drømme om alle de andre baghaver der skal udforskes – for eventyr skal der til.

Mange hilsner til alle derhjemme, familie, venner, alle på DW – og især Martha, Marius og Dorte – glæder mig helt utroligt til at se jer igen.

Nicolai

–0–

Fik ikke læst i går, der gik totalt ged i nogle brænder, så jeg måtte være oppe til kl. 1 om natten, samt opdatering af dagbog drillede også. Nu skal der forhåbentlig slappes af i aften i stromen.

Fik også lige lavet en knækket tand på Jesper, lage fyldemasse i, tak til min tandlæge, for jeg fik det med.

Det var alt for i dag.

Erik

P.S: Vi kan ikke se kommentarer, mails, facebook, mv. herude. Vi sætter dog stor pris på alle kommentarer og vil læse dem men stor glæde når vi kommer hjem.( Vi får kun et meget lille udvalg under vejs, via satellit telefon)

Dato: 16. april

Dag / Lejr: 16/15

Pos: N 66 23 40,2 W 44 54 39,4

Distance / Højde: 16,9 km, gået 70 højdemeter op, ligger i 2341

Føre: Mange bløde vindskagler og snedriver, føles som om det er gået meget mere op i dag, tungt føre.

Vejr: Minus 24 i nat, minus 14-16 grader i løbet af dagen, let vind fra syd lige skråt ind forfra. Til aften hård vind på vej mod storm

Sigt: 1-5 km, nu 100 meter

Indlægget er opdateret: 10. december 2020