Der er ikke noget som at vågne op til et hoppende telt eller ikke. Jeg lå en times tid og fulgte udviklingen i mellem en lille lur, hvordan vinden tog til og tog til. Lidt før det normalt var tid til at stå op, tog jeg tøj på og gik en omgang, vinden var drejet 45 grader fra i går og kom nu fra øst, lige i siden af teltene.

Det var en vejrfast igen tvivl om det. Jeg råbte godmorgen og alle mand ud af fjerne for at lave eller flytte snemur, så den beskyttede side af teltet, i går kom vinden fra syd.

Det var dejligt at få røgt sig lidt, før det dagen skulle bruges på langs i teltet. Som alle dage varmede vi termokander og spiste morgenmad, før brænderne blev slukket. Da en tur forbi toilet som regel er undgåedelig, kunne jeg lige gå rundt og lave ”inspektion” og tage en sluder.

Hele formiddagen gik med at læse og slappe af, alle var ved at sumpe end, da vi blev ramt af en ny mur af vind, der øge vindstyrken betragteligt. Hele vores forende af teltet slog ned, alarm. På med tøjet, menes Torben og Søren holdt teltet, så snart jeg var ude fulgt Torben efter, mens Søren holdt hvad han kunne. Da jeg sprang ud af telt var Kenneth og Jesper også ude, godt at se. Vinden leger kis pus med os, fordi nu var den drejet til syd, som i går. Endnu en gang kunne vi flytte snemur, men det var ikke nok. Vinden var orkan agtig og snemuren, skullen udbygges efter Kinesiske målstokke.

Jeg fik alle mand ud af teltene og den næste gode time, blev der gravet, savet og bandet af sne. Sigten var dårlig en 30 meter, kunne lige skimte det sidste telt.

Temperaturen var gået op, som den altid gør når der kommer storm, var mellem 0 og minus 5 grader.

Underligt nok var det som at se børn i en slikbutik, alle grinede og gravede løs, fordi dybt i alle ligger ønsket om at opleve en rigtig Grønlandsk snestorm, det var så nu. Det er en del af det at krydse indlandsisen. Da alle teltet stod pænt igen, dog forsat hoppede, vente folk tilbage til deres teltet.

Resten af dagen gik med at vente, rydde op, sove, læse, høre lydbøger og podcasts, kort sagt slå tiden ihjel.

Det er underligt at to stykker teltdug, kan gøre at man sidder tør, varm og tryk, men uden de to lag og snemuren, ville det være en kamp for overlevelse. Der er kun en mulighed det er at grave sig ned, som vi gjorder i 2007.

Eftermiddagen blev for sødet af Pernille, der kom med is, en dejlig lille afveksling.

Nu skal vi snart mødes til aftensmad, før den står tidlig sengetid men håb, krydse finger, fødder og hvad der kan krydses, for godt vejr i lang tid, så vi kan komme fremad.

–0–

Torben: De bedste hilsner til familie, venner og mine kollegaer på IBM og REFØ. I dag også en særlig til Christine – tillykke med din konfirmation og til Hanne – tillykke med din fødselsdag. Sidst men ikke mindst knus og kram til Charlotte og Thomas – tak endnu engang for kortet og billederne. Her alt vel –koldt, dejligt og hyggeligt på den gode rå måde. =;-)) Torben

–0–

Dato: 26. april

Dag / Lejr: Dag 18 / Lejr 15

Pos: 66 28 11.3 / 45 35 32.9 (Samme som i går)

Distance / Højde: o km, 2178 højde meter (gået 0 højde meter op.)

Føre: ?.

Vejr: Omkring 0 til minus 5 grader. Morgen 10-14 m/s fra øst. Resten af dagen 10-20 m/s fra syd. Snefygning og sne, meget sne. Meget lidt sol, i korte perioder.

Sigt: 0-30 meter

Erik

Indlægget er opdateret: 10. december 2020