Jeg kan aldrig få nok mikroeventyr! Så jeg greb endnu engang mulighed for at få udforsket et område langt fra min egen baghave. Mit arbejde som foredragsholder, bragt mig til Thy, det skulle udnyttes.

Så efter et foredrag på Sjælland, mandag eftermiddag, blev kursen sat mod Nationalpark Thy. Først klokken 1, kunne jeg lukke øjnene. Jeg var kørt op til Dyrhøj Bakker, hvor der er friteltning i skoven. Her havde jeg slået min tarp og glæde mig til en god nats søvn.

Tirsdag kunne jeg vågne til fuglesang og godt vejr. Nu skulle jeg på vandretur og mikroeventyr i Nationalpark Thy.

Dagen igennem, gik jeg nord på via vej, grusvej og små stier. Turen gik igennem Tvorup Klitplantage, Nystrup Klitplange, til den større sø, Vandet Sø. Her nød jeg min frokost.

Herfra gik jeg mod vest, ud mod Klitmøller, jeg sprang byen over denne gang, og gik syd over igen, tæt på havet, ud i klitområdet. Jeg endte dagen i den del af Tvorup Klitplantage, der er fri teltning. Her havde jeg også smidt en vandblære, natten før. Her kunne jeg igen slå min tarp op og nåede en dejlig aften ude.

Onsdag kunne jeg forsætte min tur sydover, bl.a. forbi Nørre Vorupør, et stykke helt ude ved Vesterhavet, besøge Stembjerg Landingsplads, hvor jeg også sov under “Danmark rundt i kajak – Hurtigst muligt” i 2021. Jeg forsatte lidt mere mod syd, før jeg gik i klitplantagerne, mod øst og til bilen.

To rigtig gode dage, med masser af musvåger, og fugle. Jeg så også et rådyr og et fasanpar med små kyllinger.

Igen skuffede Nationalpark Thy ikke.

Godt tanket op på eventyr kunne jeg køre ud og holde foredrag, før det gik retur til vores lille hjem igen.

Se min film fra turen øverst!

 


Data fra vandreturen i Nationalpark Thy

Vandretur i Nationalpark Thy [Mikroeventyr] rutekort af Erik B. Jørgensen

  • Mandag den 20. juni, kun overnatning
  • Tirsdag den 21. juni: 32.5 km, 8 timer
  • Onsdag den 22. juni: 23.5 km, små 6 timer.

 


Link til Nationalpark Thy

 


Link til andre turen i området, eller som jeg taler om

 


Jeg håber du kunne finde inspiration og nød og se med.

Erik

 

Relateret indlæg

 


Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 10. februar 2023

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.