I forbindelse med to foredrag i Vestjylland, fik jeg igen tid og mulighed for at få endnu et mikroeventyr. Sidst på eftermiddagen den 11. nov. ankom jeg til Nationalpark Thy, hvor jeg satte bilen nær Lodbjerg Fyr. Jeg skulle dog ikke forbi fyret denne gang, det var tiden ikke til. Jeg gik ud i Lodbjerg Klitplantage, der også førte mig ud i de åbne hedeområder, på min vej nord på mod Hvidbjerg Plantage. Det blev mørkt efter en times tid, så de to sidste timer blev i mørke, med en del udfordringer. Der var mange oversvømmelser, så selv om jeg fulgte stier, så kom jeg på dybt vand og måtte finde omveje. Et sjovt lille benspænd, der bragte mange, minder frem, fra min tid på optagelse til Jægerkorpset. Ved 19 tiden og små 13 km, var jeg i Hvidbjerg Klitplantage, i området med friteltning. Jeg fandt en fin lejr i nogle høje grantræner. Her nød jeg en dejlig aften i mit lille telt.

Næste dag, drog jeg afsted i det tidlige lys, jeg gik de sidste 4,5 km frem til midten af Ovesø. Her tog jeg min lille packraft frem og fik den pustet op og gjort klar. Så kunne jeg padle ned ad Ovesø til Hvidbjerg Å og videre ud i Ørum Sø. Hvor jeg pakkede packraften sammen og gik den sidste kilometer tilbage til bilen. Min fine packrafttur bød på mange oplevelser, så bl.a. skarv, mange fiskehejre, ænder, en isfugl og to odder, de er altid en fornøjelse at se og opleve

Vel tilbage til bilen ved 13 tiden, kunne jeg pakke samme, skifte tøj og mindes et dejligt lille mikroeventyr, før jeg kørte videre til næste foredrag.

Jeg har tidligere besøg Hvidbjerg Å, men min datter under “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Danmark”, da vi startede heroppe. Det har jeg skrevet om her: Packraft fra Sjørring til Morup Mølle

Se min film fra mit mikroeventyr her:

 

 

Data fra turen

  • Torsdag den 11. nov.
    • Vandretur: 12.98 km, 3,5 time
  • Fredag den 12. nov.
    • Vandretur: 4,5 km, 1 time
    • Packrafttu: 12,5 km, 3t15min.
    • Vandre retur: 1 km, 10 min

 

Link til området

Husk de fleste åer og søer herhjemme har begrænsninger i hvornår du må være der i kano og kajak. Det kan godt være svært at finde reglerne og hjemmesider modsige nogle gange hinanden. Men som jeg fandt er det nu her tilladt som privat at padle på søerne og åen, fra 15. juni til 31. dec.

Mere her:

Info om området

 

Der er endnu mere information derude, hvis du mangler noget.

Tak for du ville læse/se med!

Erik

 

Relateret indlæg

 

Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 12. april 2024

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.