Lundhags, Makke Pants, vandrebuks [Anmeldelse] af eventyrer, Erik B. Jørgensen

Jeg har det sidste års tid, haft fornøjelse af at test Lundhags, Makker Pants, deres meget roste vandrebuks. Jeg blev forslået vandrebuksen til både mig og min datter op til vores “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Grønland” ekspedition, af Morten fra Friluftslageret, som igen igen var inden over vores ekspeditioner. Jeg har altid været rimelig glad for kraftige vandrebukser, solide og stærke bukser. Det stammer nok fra min tid i militæret, hvor kampbukser, har en del lommer og tyks materiale. Men når bukserne fik så meget ros, måtte jeg da prøve dem.

Lige som jeg trak i Makker Pants, føles det godt nok som tynd buks og uha, den sidder lidt tæt og er lidt elastisk. Men stoffet føles også blødt og dejligt, de sad godt og havde mange fine detaljer. De har også været på markedet et godt stykke tid og Morten har altid sendt godt grej med mig/os. Min datter, Karen var også glade for dem. Så måtte de med på ekspedition.

Nu har jeg brugt bukserne siden maj 2021, på en del mikroeventyr og. “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Grønland” og jeg må give mig, det er en dejlig vandrebuks. Den føles forsat tynd, men jeg oplever ikke den er det. Lundhags har lavet deres egent stof som er vindresistente og meget åndbare, DWR-imprægnerede LPC® Eco, som er en bomuld/polyester-vævning, der består af 65% genindvundet polyester og 35% organisk bomuld. Samt på røven, i skridtet og på knæene bruger de deres strækbart stof, Schoeller® Dry Skin, (93% polyamid og 7% elastan). Det er Lundhags modsvar til Fjällrävens G-1000® siger nogle.  Jeg synes stoffet er meget anderledes. Det er to forskellige oplevelser. Jeg må indrømme at det er dejligt blødt, der gør buksen behagelig selv når den sidder tæt, jeg tænker det er deres kombination af deres strækbare stof og mere normale og vandafvisende stof.

Udformning af buksen gør også at den sidder godt og bevæger sig godt med min krop selv når jeg går stejlt op eller ned. Indtil videre har bukserne været super solide, og tage vinden fint, så jeg føler ikke de er tynde, de holder mig fint varm og beskytte, sammenlignet med de mange andre vandrebukser jeg har haft. Især også fordi bukser har forstærkning ved fødderne, så det område er stærkere og mere vandafvisende, når man går igennem lav bevoksning. Samt der er en krog nederst i bukser, så de kan sættes fast i støvler, gaiterskrog

Ved fødderne er der også mulighed for at lukke til om støvlerne med kanplukning, med 3 knap for indstilling. Der er også lynlås nederst for at kan tage dem af med støvler på? Eller mere udluftning. Den lynlås har jeg ikke brugt endnu. Bukserne skal passe da de ikke kan lægges op, de har meget normal længde (fås i normal og en ”long” udgave der er 5 cm længere.

Bukserne har to fine stiklommer med lynlås, jeg elsker at stiklommer har lynlås, fordi når jeg kravler rundt i teltet, tager billeder, eller andet, så falder mine ting i lommen ikke ud. De virker også som udluftning, da der er net i lommernes top, indvendigt.

Der er også to lårlommer, de er fine til et lille kamera eller et par handsker eller andet jeg skal af med, men det er ikke kæmpe lommer, men stoffet er lidt elastisk, så lommen udvider sig fint. De dækker mine behov, men er man van til store militærbukser vil de føles små. Jeg har også mindre og mindre i min bukser efterhånden, fordi det giver så meget bevægelses frihed. Tingen har jeg i min rygsæk eller kamerataske.

Bukserne har også to lynlås udluftninger på indersiden af lårene. De funger så fint, når jeg ønsker mere udluftning, er de lette at åbne og det samme når de skal lukkes. Samt som tidligere nævnt kan de også åbnes i bunde.Du kan faktisk også lufte ud, ved at åbne stiklommerne, da der er net i toppe af lommen og ind til kroppen.

Bukserne har også gode store bæltestropper, jeg kan gode lide at have et godt bælte på. Der er også en fin velcro justering i hver side af bukserne, så bukserne ikke nødvendigvis behøver bælte. Det har jeg ikke prøvet, da jeg vil have bælte. Jeg har ikke skilt ad på ryggen på noget tidspunkt, det synes jeg altid er et godt tegn på bukserne sidder godt.

Ønsker man bukser endnu mere vindtætte og vandafvisende, kan bukserne imprægneres, med voks. Det er dog noget jeg aldrig gør eller har gjort. Jeg er mere til tage et par regnbukser på, hvis jeg skal bruge mere beskyttelse og så beholde bukser der let kan lufte ud.

 

Data, Makke Pants fra Lundhags

 • Mærke: Lundhags
 • Model: Makker Pants Long herre
  • Findes i:
   • Normal eller Long
    • Både i Herre- og Damemodellerne
   • Bukselængde: Almindelig
   • Materiale:
    • Stof: LPC® Eco, bomuld/polyester-vævning, 65% genindvundet polyester og 35% organisk bomuld.
    • Elastisk stof/strækbart: Schoeller® Dry Skin (93% polyamid og 7% elastan), (på røven, i skridtet og på knæene)
    • Forstærkning: Schoeller® Keprotec® Kevlar® (ved fødderne)
   • Lommer
    • 2 stk. stiklommer med lynlås
     • Kan virke som udluftning, da der er net ind til kroppen i toppen af lommen.
    • 2 stk. Lårlommer med lynlås
     • Højre lårlomme, indvendig stretch-lomme til mobiltelefonen eller andre sager
    • stk. udluftninger, inderlår, med lynlås
   • Lynlås i bunden af bukser, så de kan tages af let og lave udluftning. Knap luk for neden.
   • Gaiterskrog i bunden af bukser, så kan sættes fast i støvlerne.
   • Vægt: 539 gram (størrese 54L, herre)
   • Pris ca. 1.400 kr.

 


Jeg er forsat super glad for mine bukser. De holder godt og jeg forsætter med at bruge dem. Det er en anden føles at have dem på, i forhold til f.eks. et par Fjällräven G-100 bukser, eller andre kraftigere bukser. Jeg har dog ikke haft dem på i områder, men ekstremt mange myg, der er jeg lidt mere spændt på om de kan stikke igennem. Men i Grønland, var der myg til tider og jeg oplevede ikke problemer, men det var aldrig helt slemt med myg, heldigvis. Hvis du går mest uden for sti og i meget tætterræn, hvor der evt. er rigtig mange myg, vil jeg tag en mere kraftig vandrebuks.

Min datter har også været glad for sine, i damemodel, hun kommer mere fra mere tætsiddende bukser i dagligdagen og altid synes, vandrebukser kan være lidt store. Så Karen havde dem fordi de også har lidt luft ved bene, så myggene ikke stikker så let igennem. Samt hun havde, Fjällräven, Abisko Trekking Tights, som tætsiddende bukser.

Vil du se hvad jeg lægger vægt på når jeg vælger vandrebukser, kan du se mere her: Valg af vandrebukser, til friluftsliv

Du kan se alt hvad jeg har skrevet om vandrebukser her: Bukser

Makker Pants er en virkelig god allround vandrebuks, hvis du er på udkik efter en ny eller din først vandrebuks, kan du roligt prøve den.

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022