Trappetræning 1

Som jeg skrev om i indlægget ”Akro Yoga og optræning efter ekspedition” er det sjovt med nogle nye udfordringer.

Da vores workshop var over inviterede Jeppe Skovgaard mig til en gang Trappetræning. Jeppe har dyrket trappetræning i mange år i forbindelse med Parkour.

Jeg var nysgerrig og mødte op ved ”Diamenten” i København en tidlig morgen. Vi var 4 mand der stod klar denne dag.

Vi startede med at løbe op og gå ned. Først løb vi med skridt på hver trin, så hver 2 trin, hver 3 og hver 4. Så var der godt gang i pulsen.

Næste punkt var hop med samlet ben på hver trin, hver 2 trin og hver 3 trin. Ned hoppede vi hver anden trin og hver 3 trin. Hver gang direkte ned i squat.

Det er længe siden jeg har haft sidestik, min puls var godt oppe at køre.

For at slappe lidt af hoppede vi på et ben op og gå ned. Pænt hårdt da det er en lang stejl trappe.

Så var der tid til overkrop, først lave vi ”abe kravl” op, vi satte hænderne på hver 4 trin og satte af med hænderne og trak fødderne op så de lande på samme trine mellem hænderne. Så snart tempoet var oppe, rørte fødder og hænder ikke samtidigt. Det var lige til. Så var det tid til at kravle. Hvor rygge skulle være vandret og skinnebenene så lave at de var paralle med jorden. Det eneste problem var vi skulle kravle baglænds op af trappen. Gik super fint halvvejs, så kom syren og det var ikke smukt det sidste stykke op, vi tog 3 omgang.

Til slut hoppede vi igen med samlede ben, nu forsøgt vi 5 trin. Jeg kunne kun første gang og enkelt gang 2 gang, så måtte jeg hoppe 4 trin.

Vupti så var der gået en lille time.

Var et super supplement til min anden træning. Især at pulsen kom så højt op uden det belastede knæ, osv. ret meget. Det var overraskende blidt ved ledende.

En trænings form der er lige til og sjov. Tak til Jeppe Skovgaard for en øjenåbner og invitere mig ind på en ny legeplads.

Noget jeg vil tage med mig og deltage når jeg kan. Vil prøve at finde en trappe i nærhed af hvor jeg bor, kunne være fint at løbe forbi, eller lægge vejen forbi til og fra styrketræning.

Erik

Trappetræning 2

Indlægget er opdateret: 23. december 2017