Akro Yoga og optræning efter ekspedition 1

I mellem min normale træning synes jeg det er mega sjovt at blive udfordret på nye områder.

Efter vores ekspedition over den Grønlandsk indlandsis med 9 herlige deltager kom vi hjem i slutningen af maj. Efter en lang tur med 35 dage på isen.

Det gør at min krop er god og stræk til at trække pulk og ikke meget andet.

Så var det bare tilbage til træningen så hurtigt jeg kunne. Jeg var dog udfordret af et travlt program med forberedelser til næsten ekspedition ”Kajak i Nordøstgrønland” fra den 22. juli til 22. aug. Den stod på trænings weekend og pakning af  alt udstyr.

Der imellem kom jeg i gang med tung styrketræning, eller retter sagt 80% af hvad jeg plejer, for at bygge op. Jeg lavede en masse træning med kropsvægt oven i, jeg elsker det og jeg synes det er super for min krop. Oven i alt det kæmpede jeg med mit yoga.

Det var med glæde jeg begynde på min egen praksis med yoga igen.  Jeg følte det var op af bakke, fordi jeg var ikke så smidig som jeg var før turen, især min bagoverbøjning som jeg ikke er skrap til i forvejen var hårdt.  Det gode var der var stor frem gang fra gang til gang.

Jeg var stille og roligt ved at komme godt i gang igen, da min kæreste gav mig en ny udfordring. Hun havde tilmeldt os en workshop i Agro yoga på Amagerstrand, med Line Bangsbo og Jeppe Skovgaard. Niels min kammerat og andre bekendt kom over fra Odense, herligt.

Vi cyklede til workshoppen som startede Lørdag kl. 10. Vi mødtes alle deltagerne, jeg var lidt spændt fordi den var for øvede. Så det ikke som noget problem da jeg har rimelig styr på min krop.

Alle havde prøvet det før på nær mig. Først varmede vi op med normalt yoga og så gik vi i gang.

Først med helt basis øvelser for at få styr på teknikken. Både det med at være base eller flyver.

Meget sjovt at prøve, vi bytte rundt mellem partner hele tiden. Ofte var vi 3 sammen så en stod som sikkerhed.  Altid sjovt at se folks udtryk især pigerne, når der står en klods på 90 kg der skal op på deres ben.

Stille og roligt byggede Jeppe og Line, de to underviser, stillingerne op og det blev svære og svære.

Før vi så det, var dagen gået. Først kørt vi fra 10-12.30 og 14.00-17.00. Det kunne kroppen godt mærke.

Søndag var det igen med start kl. 10, et lidt mindre hold, da flere kun havde meldt sig til en dag.

Jeppe stod for opvarmningen, en masse trappetræning da han har en baggrund i Parkour, fed og sjov opvarmning.

Så kørt vi på med Akro yogaen, vi skulle lave noget der hedder vaskemaskine. Vi delte det op i små del elementer. Vi kæmpede hele dagen, igen fra 10-12.30 og 14.00-17.00. Så var der også udsolgt.

Jeg var meget overrasket over hvor sjovt Akro Yoga var også som base, jeg havde forstillet mig at det kunne blive lidt kedeligt og ensformigt at ligge nederst. Det var det ikke, fordi begge skal arbejde lige meget, ens og i forståelse med hinanden.

Det fede ved workshop var Jeppe og Line’s store overskud. Det hele var delt op i del elementer, så vi let kunne lære en serie.

Det var super fedt at skifte partner. Ved at være 3 eller 4 sammen, kunne alle sikkert kaste sig ud i udfordringerne, fordi sikkerheden var hele tiden i top.

Den anden fordel var at jeg kom sammen med nogen der havde prøvet det mange gang. Det at de viste hvad de skulle gjorder det meget nemmere at lave svære ting og på den måde selv blive løftet op i niveau.

For en klods som mig på omkring de 90 kg, var min frygt at jeg ikke ville komme til at prøve at flyve så meget. Derfor var det herligt at der var en del mænd med der kunne klar mig. Samt Jeppe er super stæk og har en super teknik. Det gjorder at jeg kunne prøve alle de forskellige øvelser også som flyer, så jeg blev kastet rundt på toppen af Jeppes fødder.

Det gav så meget for mig, og en forståelse af øvelserne, så det er letter for mig at være base.

Akro Yoga og optræning efter ekspedition 2Der er ingen tvivl om jeg mest vil være base i de svære øvelser, da der er så få der kan tag mig. Men selv i halv sære stillinger, kunne alle tag mig. Selv Tine på 52 kg kunne holde mig.

En super fed workshop, det er altid sjovt at blive udfordret. Det kræve en masse muskel arbejde og kontrol. En fed må at lege med mine styrketræning og yoga.

Jeg føler altid det er fedt at få min krop udfordret. Kan klar anbefale at spring på Akro Yoga. Er en godt supplement til Yoga eller hvis du arbejde med kropsvægt som træning.

Erik

Akro Yoga og optræning efter ekspedition 3

Akro Yoga og optræning efter ekspedition 4

Indlægget er opdateret: 23. december 2017