[Videosvar 27.] Træning op til kajakekspedition

Spørgsmål:

Hvordan træner du fysisk op til en kajakekspedition? Ligger du vægt på cardio eller styrketræning og følger du et specifikt træningsprogram? Og hvor meget træning vil du mene det kræver at ro Danmark rundt?

Mvh

Christopher

Jeg kommer ind på følgende:

 • Styrketræning
  • Tung træning
  • Kropsvægt
 • Yoga
  • Smidighed
  • Muskelforståelse
  • Styrke
 • Cardio træning
  • Løb
  • Kajak interval
 • Kajak træning
  • Kort, interval, programmer på dk
  • Teknik
  • Bølger
  • Tur erfaring
  • Lær af de bedst
 • Hvad kræver det at ro/padle Danmark rundt
  • Hvad erfaring før
  • Indstilling
  • Tid og ro
  • Følelse, tro du selv på det

Har du et spørgsmål, så skriv til mig, via en kommentar, mail, mv.

Erik

Relateret indlæg

Andre trænings indlæg

Se alle videosvar her, god fornøjelse!

2 Comments on “[Videosvar 27.] Træning op til kajakekspedition”

 1. Hej Carsten
  Tusind tak for dine betragtninger og erfaringer. Fedt du vil bidrage.
  Jeg brugte også kajakergometer, det var godt for mig, når jeg ikke kunne komme på vandet, så padlede jeg mens jeg så tv 🙂 Men er lidt dyrt hvis man skal have det hjemme.
  Tak
  Mvh
  Erik

 2. Hej Erik

  Jeg er helt enig med dig, jeg måtte sidde over på Rømø i 2 dage og da jeg endelige slap ud af Vadehavet, så tænkte jeg, nu skal den fandme have en på skalden. Men efter at jeg havde roet 161 km., på 2 dage, så stoppede jeg op, tænkte lidt over tingene og kom frem til, at hvis jeg skulle have en oplevelse og det er det, man skal når man ror dk rundt for og så skal sjælen være med.

  Så jeg droppede hastværket og nød resten af turen.

  Er i øvrigt også enig i det med lejerlivet. Det var min største udfordring, for jeg havde næsten ingen erfaring. Igen måtte jeg tage en beslutning, orkede jeg lejerlivet eller skulle jeg stoppe. Jeg valgte at fortsætte, for jeg ville dk rundt og hvis det var noget, der skulle stoppe mig, så var det ikke pakke kajak op og i og lignende. Mht. træning op til, så startede jeg træningen 2 år før, dog kombinerede jeg kajakroninen med egometerroning, som jeg synes giver en god allround træning inkl. cardio.

  Håber det kan give lidt indblik i før og under, for mit vedkommende. Jeg erfarede i hvert fald, at en lang ekspedition, kræver hele tiden at man kan sadle om og tage nye beslutninger, ud fra de givne omstændigheder.

  Hilsen

  Carsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *