Øvelse til at blive mere åben i skulderne til Yoga

Øvelse til at blive mere åben i skulderne til Yoga 1

Et af mine store problemer i bagoverbøjninger har været og er forsat at jeg ikke kan åbne nok op i skuldrene.

Det ville jeg gøre noget ved og har fået en øvelse af Simon Krohn, jeg ligge i 5 min hver aften 5-6 gange om ugen, for at åbne mere op.

Jeg er en rimelig store mand og jeg træner en masse styrketræning, selv om jeg laver meget yoga, er jeg begrænset i min bevægelse bagover i skuldrene. Når jeg ser rundt når jeg går til yoga og underviser kan jeg ser at, mange er endnu mere udfordret end mig. Derfor skal vi se lidt på denne skuldre åbner øvelse.

Hvad skal bruges

 • Bord eller lignenede
 • Underlag
 • Bælte eller livrem
 • Blok eller bog

 Skuldre åbner øvelsen

 • Jeg finder et underlag eller tæppe og ligge mig ved noget der er spisebords højde.
 • Bælte tager jeg ned over armen lige over albuerne, så jeg har en skuldrebreds afstand.
 • Blokken tager jeg i hånden og lægger albuerne op på bordet mens jeg ligger på knæ. Så kan jeg placere blokken mellem hænder og presse ind.
 • Underarmene peger vinkelret op mod loftet, blokken eller bogen skal også ca. give en skuldrebreds afstand.
 • Derfra slapper jeg godt af mellem skuldrebladene og lad mig hænge ned.
 • En hjælpe for mig er at fødderne også har en skuldres brede imellem sig. Så jeg har plads i hoften.
 • De først gange kan det godt føles meget intens og tilslut må tiden meget gerne gå hurtigere.
 • Det er ikke nogen mirakel åbner, det tager laaang tid, men det hjælper stille og roligt.

Efter den her øvlese laver jeg en rygåbner som du kan læse om her “Bliv bedre til bagoverbøjning, øvelse til at åbne op” og meditation, den øvelser vender jeg tilbage til.

Held og lykke, hvis du også giver det ud i at få åbnet skuldrene op.

Erik

Øvelse til at blive mere åben i skulderne til Yoga 2

One Comment on “Øvelse til at blive mere åben i skulderne til Yoga”

 1. Hej Erik

  Faldt lige over din inspirerende side, da jeg søgte på Nallo 2. Skægt at finde en, der deler mine to store passioner udeliv og yoga. Har netop investeret i et Fjällräven Abisko 1, som jeg forventer mig en del af.

  Håber ikke du tager mig det ilde op, men teknikken med bælte og klods til skuldrene samt bagoverbøjning på stolen stammer fra min lærer BKS Iyengar og derfor spottede jeg straks et par mindre, men unødvendige fejl i din udførelse af disse to stillinger:
  1) Skulderåbner – bæltet er for stramt og giver dig ikke skulderbredde – derfor drejer dine triceps ikke ind, som de skal for at åbne skuldrene korrekt. Der er nok også derfor, at du “hænger” fra taljen og dermed mister længde i din ryg.
  2) Når du ligger overstolen får du større udbytte med benene strakt og fødderne presset ind i væggen ( Når benene presses ned, så åbner brystet!) Desuden skal stole ikke være helst så tæt på lænden, men mere oppe undere thorax/bag hjertet! Dermed øges den gavnlige effekt.
  God fornøjelse – Bedste hilsner Claus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *