Yogablog præmis, min verden i yoga

Jeg har besluttet at skrive om min rejse i Yogaverden. Da jeg føler en stor glæder ved at lave yoga og mærke den kæmpe udvikling min krop går igennem og min forståelser af min fin motorik.

Derfor vil jeg kaste mig ud i en masse indlæg om hvad jeg oplever på min krop, hvad virker for mig. Jeg har flere gang fået nogle gevaldig øjenåbner, ved at ændre bidte små ting i en stilling eller flytter fokuspunktet rundt i kroppen og pludselig kan jeg meget mere.

Min præmis

Jeg har ikke sandheden, jeg er en helt ”normal” person der skriver om mine oplevelser. Se det som en inspiration, en formidling af hvad der virker for mig. Jeg har ikke sandheden, der er mange personer der er meget dygtigere end mig til Yoga, yogafilosofi, sanskrit, osv.

Så tag det som mit ydmyge bud på hvad jeg oplever og kan bidrage med.

Min baggrund i yoga

Men mange års træning bag mig, måske lidt mere ekstremt end flertallet har jeg oplevet en masse.

Fra min træning og tid i militæret, ved bl.a. Sirius Patruljen og Jægerkorpset. Samt min mange tur og ekspeditioner, hvor jeg bruger min krop meget.
Det har gjort at jeg kender min krop og mig selv meget godt, synes jeg selv. Jeg har trænet mange timer, både ”rigtigt” og ”forkert” når jeg ser tilbage.

Men et par ting vil jeg dele. Jeg mener mine mange timer med styrketræning, har hjulpet mig meget i alt hvad jeg har lavet. Jeg har også altid været glad for at strække ud, som så er gået over i yoga.
Styrketræning og yoga sammen, mener jeg er noget at det der gør at jeg har kunne holde til det jeg gør og forsat være aktiv.

Se hele mit CV her

Kort opremsning af min yoga karriere

2009 efteråret, startede jeg til en gang ugeligt yoga, hos Vivi ved Nordisk Yoga. Det holdt jeg på med, de 6 måneder om året jeg var hjemme. Jeg synes, det var fedt, men gjorde ikke mere end det. Jeg tog nogle workshop med Simon Krohn og hygger mig med det. Samt lidt udstrækning om aften foran fjernsynet

2011 overvejer jeg at tag en yogalærer uddannelse men havde ikke tid. Begynder lige så stille at lave lidt yoga hjemme en 20 min et par gange om ugen.

2012 beslutter jeg at tag på Hamsa’s 200 timer yogalærer uddannelse sidst på året, koste hvad det ville. Derfor begynder jeg at lave mere yoga hjemme, via YogaGlo ca. 1-2 timer om ugen, og forsatte med mit hold ved Vivi en gang om ugen.

Jeg tog en række workshop med:

2012, nov. Er jeg 3 uger i Indien på første del af Hamsa’s Yogalærer uddannelse, og bliver noget mere solgt til yoga en jeg forventet.

2013, jan. Er sidste uge af Hamsa’s Yogalærer uddannelse, inspireret af anusara yoga

og jeg bestod uddannelse. Læse min beskrivelse af hele yogalærer uddannelsen her.

Siden jeg kom hjem fra Indien, har jeg taget en masse timer, primært rundt om i København, mest ved Hamsa, har ikke noget fast hold mere. Samt min egen træning er øget dramatisk oven i min egen træning. Så nu træner jeg 3-6 timers yoga om ugen ud af 15-20 timers træningsuge. Samt jeg underviser, men meget lidt kun når lejligheden byder sig. Er ved at finde ud af hvad jeg vil med det.

Det er min præmis, for at kast mig ud i det her projekt. Så tag det du kan bruge. Det er mit lille bidrag som mand i en verden jeg aldrig troede jeg skulle se mig selv være i og oven i købet trives så godt.

Så fremover vil jeg skrive om mine oplevelser, min øjene åbner i forskellige stillinger, min rejse frem til at kunne en stillinger, m.v.

Så velkommen, til min verden i yoga

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022