ALTID rent vand, LifeStraw

På mine ture og ekspeditioner, er rent vand alt afgørende. Derfor har jeg brugt forskellige løsninger igennem årene og taget mange chancer, hvor jeg kikker og tænker det går nok. Selv om jeg ved at jeg ikke kan se bakterier.

Tilbage i mine militær tid brugte vi rense tabletter eller dråber til at rense vandet med. Jeg kan stadig smage bismagen, det var ikke lige lysten til at drikke de øgede.

Jeg har også haft forskellige vandfilter, som har virket fint, nogen af dem har haft en bismag andre ikke, men de har været forholdsvis store.

Jeg har også brugt en SteriPEN (Er i dag under “Katadyn” gruppen) som renser vandet via UV lyst, den er super smart og er blevet lettere og mere effektiv med tiden. Dog kræver det strøm og vandet skal være rent og klart, ellers kan det ikke gennemlyses det. Du kan læse mit indlæg ” Rensning af vand på tur, SteriPEN” her.

Nu har jeg lege lidt med LifeStraw fra WaternLife, som er så simpelt at jeg nærmest ikke bør beskrive det.

  • Åben propper
  • Stik den ned i vandet
  • Sug og drik, Vupti

Med sølle 56 gram, er den let at tage med, den kræver ikke batterier eller noget og der er til 1.000 liter vandrens. Oven i den tager alle (99,9%) bakterie, parasitter  og skidt, så kan den bruges selv om vandet er mudret og beskidt. Den måler 2,5 x 22,5 cm og den kan holde hele 5 år (ved stuetemperatur).

Så uanset hvor jeg går, kan jeg bukke mig ned og suge rent vand. Det er så simpelt den kan tages med på alle slags ture.

Den eneste lille ulempe, er jeg skal drikke alt ved at suge, jeg kan ikke rense vand til en drikke dunk og gå og drikke af den. Men det har LifeStraw også løst nu, de har lavet en familie udgave og en drikkeflaske med samme teknologi.

Jeg har valgt at tage LifeStraw med på ”Alaska på tværs” med i deres drikkedunk udgave LifeStraw GO, fordi vandet burde være rent, men der er en bæver sygdom især i de laver områder, så alles råd er at rense vandet eller koge det. Så jeg vil drikke af LifeStraw GO drikkeflasken. Min the og varme mad vil være ok, da vandet bliver kogt. Anmeldelse her: Rent vand på vandretur, LifeStraw GO

Det vil gøre det super simpelt for mig og for mange mennesker rundt i verden.

Hvad er der ikke at kunne lide?

God tur med rent vand

Erik

Produktet er levet til test af WaternLife

P.S: For hvert LifeStraw, der bliver solgt i Europa, donerer LifeStraw / WaternLife rent drikkevand i et år til et skolebarn i Afrika, så De prøver at kombinere et godt produkt med støtte i Afrika.

Relateret indlæg

Her er en sjov video om LifeStraw

 

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022