ALTID rent vand, LifeStraw

ALTID rent vand, LifeStraw

På mine ture og ekspeditioner, er rent vand alt afgørende. Derfor har jeg brugt forskellige løsninger igennem årene og taget mange chancer, hvor jeg kikker og tænker det går nok. Selv om jeg ved at jeg ikke kan se bakterier.

Tilbage i mine militær tid brugte vi rense tabletter eller dråber til at rense vandet med. Jeg kan stadig smage bismagen, det var ikke lige lysten til at drikke de øgede.

Jeg har også haft forskellige vandfilter, som har virket fint, nogen af dem har haft en bismag andre ikke, men de har været forholdsvis store.

Jeg har også brugt en SteriPEN (Er i dag under “Katadyn” gruppen) som renser vandet via UV lyst, den er super smart og er blevet lettere og mere effektiv med tiden. Dog kræver det strøm og vandet skal være rent og klart, ellers kan det ikke gennemlyses det. Du kan læse mit indlæg ” Rensning af vand på tur, SteriPEN” her.

Nu har jeg lege lidt med LifeStraw fra WaternLife, som er så simpelt at jeg nærmest ikke bør beskrive det.

 • Åben propper
 • Stik den ned i vandet
 • Sug og drik, Vupti

Med sølle 56 gram, er den let at tage med, den kræver ikke batterier eller noget og der er til 1.000 liter vandrens. Oven i den tager alle (99,9%) bakterie, parasitter  og skidt, så kan den bruges selv om vandet er mudret og beskidt. Den måler 2,5 x 22,5 cm og den kan holde hele 5 år (ved stuetemperatur). Her kan du se alt om hvad den kan tag og flere data.

Så uanset hvor jeg går, kan jeg bukke mig ned og suge rent vand. Det er så simpelt den kan tages med på alle slags ture.

Den eneste lille ulempe, er jeg skal drikke alt ved at suge, jeg kan ikke rense vand til en drikke dunk og gå og drikke af den. Men det har LifeStraw også løst nu, de har lavet en familie udgave og en drikkeflaske med samme teknologi, dem kan du se her, se smart ud.

Jeg har valgt at tage LifeStraw med på ”Alaska på tværs”, fordi vandet burde være rent, men der er en bæver sygdom især i de laver områder, så alles råd er at rense vandet eller koge det. Så jeg vil drikke af LifeStraw. Min the og varme mad vil være ok, da vandet bliver kogt.

Jeg vender tilbage med en status efter Alaska.

Det vil gøre det super simpelt for mig og for mange mennesker rundt i verden.

Hvad er der ikke at kunne lide?

God tur med rent vand

Erik

Produktet er levet til test af WaternLife

P.S: For hvert LifeStraw, der bliver solgt i Europa, donerer LifeStraw / WaternLife rent drikkevand i et år til et skolebarn i Afrika, så De prøver at kombinere et godt produkt med støtte i Afrika.

Relateret indlæg

Her er en sjov video om LifeStraw

 

12 Comments on “ALTID rent vand, LifeStraw”

 1. Hej Jim
  Jeg er så heldig at vandet stort set er rent,mhvor jeg skal gå, fordi jeg er så langt mod Nord.
  Jeg har valgt at tage LifeStraw GO drikkedunk, da den er super simpel.

  Mvh
  Erik

 2. Hej Erik

  Jeg er spændt på at høre om dine erfaringer. Vær opmærksom på at den ikke filterer virus. Det gør Life Straw heller ikke. Sawyer har lavet en model, der kan filterer virus også.

  Hvad har du valgt at tage med på turen?

  /Jim

 3. Hej. Tak for en god test. Jeg er dansk forhandler af lifestraw og sawyer vandfilter. Kontakt mig hvis du gerne vil teste sawyer vandfilter også, så finder vi ud af det 🙂

 4. Hej Erik

  Prøv at se den her Sawyer mini filter. Det er et filter, der kan skrues på en pose som eks. en platypus vandpose. Først fylder man posen med “forurenet” vand, så sætter man filteret på og klemmer posen, så vandet presses gennem filteret.
  Vandet kan du således presse direkte over i din flaske/beholder til rent vand. Der følger endda en rense pumpe med til at lave bagskyld med, så man kan skylle den ren (dette skal selvfeølgelig gøres med rent vand). Ifølge producenten kan den producerer lige i underkanten af 400.000 liter vand.

  http://sawyer.com/products/sawyer-mini-filter/

  /Jim

 5. Fantastisk opfindelse! Og så det danskere der har opfundet det… Skal helt skal helt sikkert have flasken. Alle burde faktisk have en liggende i hjemmet i tilfælde af… tja okay ved ikke i DK.. om ikke andet så for at sikre rent drikkevand til Afrikanske skolebørn..

 6. Hej Claus
  Ja det er en helt andet sag. Det kan ikke filtres simpelt, det kræver et Osmoseanlæg.
  Sådan et anlæg havde vi ved Slædepatruljen Sirius på station, Daneborg. Her rensede vi havvand til drikke og badevand om vinteren.
  Mvh
  Erik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *