Eventyret starter også i min baghave

Hvad laver jeg, når du ikke hører fra mig på ekspeditioner og ture eller når der er stille på bloggen. Får jeg levet eventyret ud, og lever jeg efter ”Eventyret start i din baghave”?

Her er artikel om, hvordan jeg prøver at finde eventyret i min baghave og i dagligdagen.

Når jeg vender tilbage fra ekspeditoner, så har jeg rigtig meget arbejde. Der skal ryddes op i mails og papirer, laves foredrag, skrives bog, holdes foredrag, vedligholde hjemmeside og alt dagligdags arbejde.

Ofte er jeg med det samme i gang med nye eventyr, som skal planlægges og ses på. Jeg har ofte en følelse af, at jeg er bag ud med alt arbejde, men jeg elsker det, og jeg prøver samtidig at være der for min kæreste og datter.

Det er ikke det letteste at balancere igennem. Jeg ved, at jeg er en stor egoist på mange områder, men jeg er ærlig om det og prøver at være et godt menneske i alt det.

Det er super vigtigt for mig at nyde dagligdagen i mellem mine ture og være glad for de mange eventyr, jeg kan få her hjemme og ude i verden.

For jeg kan tage på mine ture, træner jeg også en del, og jeg nyder det også i stor stil.

Her er lidt eksempler på hvad jeg så har lavet siden ”Alaska på tværs”.

Træning

Eventyret starter også i min baghave, løbSå snart jeg afsluttede Alaska på tværs, begyndte jeg at træne. Jeg lavede let træning allerede mens jeg ventede på at flyve hjem.

Da jeg kom hjem startede jeg op med kondi, styrketræning og en masse yoga.

Jeg var så lykkelig over, at jeg igen kunne lave yoga og stå på hænder, efter jeg blev opereret i hænderne i januar, for karpaltunnelsyndrom. Tidligere sov mine fingre meget og jeg fik smerter i underarmen.

Så jeg gav den gas og nød, at jeg kunne træne igen.

Min kæreste og jeg tog et 50 times teknik kursus ved Hamsa Yoga de næste måneder.

Alt gik som det skulle, men efter 4 uger, sagde min krop stop. Jeg fik led smerter og mine håndled var overbelastet. Det var så ekstra dumt at holde på en uge mere, for lige at sikre mig min krop var færdig.

Det har kostet 2 måneder med let træning, hvor jeg har passet meget på mig selv, først i december kunne jeg stille og roligt give den gas igen.

Alaska på tværs, har været en hård omgang for kroppen, og jeg glemte at lytte. Dyre lærepenge, men jeg er kørende igen og laver masse af yoga, kondi og styrke.

Jeg bruger naturen til min træing, så jeg er ofte ude og padle kajak eller kano i Bagsværd Sø, Lyngby Sø og Furesøen, det er super god træning.

Jeg løber og går rundt i samme områder. Det giver en masse fantastiske oplevelser, især på den her årstid, hvor der ikke er så mange.

Meget af min styrketræning er i øjeblikket yoga og kropsvægttræning,jeg laver rigtigt meget bartræning for tiden. Ikke så meget styrketræning med vægte, på grund af ledsmerterne.

Små eventyr og ture

Overnatnings tur i Shelter

Eventyret starter også i min baghave, bål og snobrødKaren og jeg er ofte på små overnatningsture. Denne gang inviterede vi min halvbror og hans 3 børn med i shelter. De havde aldrig prøvet at sove i shelter.

Vi kørte op til Furesøbadet først i oktober og sov i det shelter der oppe. Hedder Nørreskov, Fiskebæk, Naturskole.

Vi hygge os hele dagen, med bål, pandekager, snobrød og leg. Til aften fikEventyret starter også i min baghave, shelter sover vi tørmad til stor morskab for børnene, da de andre ikke havde prøvet det før.

En herlig lille tur. Der skal ikke meget til at lave en hyggelig tur.

Skåne Leden

Eventyret starter også i min baghave, Skåne Leden

Vandretur på Skåne Leden, det er lige i baghaven. Det var super let at tage der over. Samt Skåne har en fantastisk natur og mange muligheder.

Min kæreste og jeg tog toget til Helsingør og færgen over. Her kunne vi tage en lokal bus ud til det sted, vi besluttede at starte. Hjem turen var også med bus til færgen og samme vej hjem. Tjek appen “Skånetrafiken”, det er let og super billigt. Du kan købe billet hele vejen hjem (dog havde vi lidt problemer med den Danske billetkontrollør, der ikke kendte til samarbejdet. Den var dog god nok)

Vi var på tur fra den 11. okt. til den 14. okt. Her havde vi en dejlig tur fra lige øst for byen Örkelljunga her kunne vi gå ind på etape 12 Bjarabygget-Koarp, ca 1/3 del inde. De næste dage gik vi videre af etaperne 13-16 og endte i Toreskov.

Det var en dejlig natur, men rigtig gode stier og rute mærkeringer. Vi kunne sove i shelter hver aften. Shelterne var virkelig imponerende, alle vedligholdt, med brænde og vand i nærheden. Det var kun en nat der kom andre, men da der var to shelter, så vi ikke meget til hinaden.

Ruten var dejlig varieret, der var mange flotte strækninger og selvfølgelig også nogle kedlige, men alt har sin charme. Vi så også en del fulge og dyr, tusindvis af traner, der var ved at samles før de skulle syd på.

Kan klart anbefale og tjekke de mange muligheder ud på Skåne Leden, se deres gode hjemmeside her

Her er beskrivelser, kort og rutevejledninger. Du kan enda downloade ruten til din GPS, der er ikke et øje tørt.

Dejligt rimeligt hurtigt at være ude og vandre igen.

MTB-løb

Eventyret starter også i min baghave, MTB løbDa min kæreste kører en del mountainbike og skulle køre MTB-løb først i november, brugte Karen og jeg dagen i naturen, og jeg ville gerne vise Karen, hvad MTB er. Så vi kørte først på Naturlegeplads, vi to et par stykker. Så kørte vi i skoven, med madpakke og sad i efterårs solen og så på MTB-løb.

Jeg var så overrasket over hvor spændende hun synes det var og især præmie Eventyret starter også i min baghave, kanoturoverrækkelsen, hvor hun sneg sig op på skamlen med de andre børn.

Da vi kom hjem drog mig og Karen på kanotur i Lyngby sø, med overnatning i telt på vores hemmelig ø.

En god dag i naturen og en mulighed for at vise Karen, de mange muligheder der er.

De små oplevelser med min datter

Eventyret starter også i min baghave, kano på hemmeligøKaren og jeg har været på en del små dagsture, vi har været i kano, ud og lege, osv.

Noget jeg gør rigtig meget er at lave ting med hende, jeg selv elsker. På den måde har jeg meget lettere ved at være far. Når vi er sammen, tager vi ofte på museer og besøg rundt i København.

Vi besøger ofte Natrionalmuset, når vi snakke om et eller andet tager vi ind og ser det. Eventyret starter også i min baghave, Konglige StaldeVi har været inde at se eskimo ting. En anden gang snakkede hun om pyramider, så tog vi ind og se det Egyptisk udstilling. Da Nationalmuset er gratis, er det let at tage ind og gå igen efter 20-30 min, når Karen har fået nok.

Sådan turnéer vi rundt, vi ser vagtskifte, kirker, andre museumer, De Konglige Stalde var også en succe. Det er en måde at være sammen på, som jeg nyder meget.

Ski ture

Eventyret starter også i min baghave, skiferieUdlængslen er hurtigt stor, efter kort tid hjemme. Så det er super fedt at komme på små ture.

Da min kæreste har stået rigtig meget på ski, er det fedt at kunne lave det sammen. Det er fedt at blive presset i mit skiløb for at følge med hende. Vi har været på, et par ture.

Vi deltog igen på Telemarksforums årlige tur til Hemsedal i december, det er anden gang, jeg var med. Dejligt at være på ski i 4 dage, i godt selskab og nyde naturen. Jeg fik en helt åbenbaring, da jeg prøvede nogle andre ski, som jeg måtte købe på stedet.

Over Nytår var vi i Italien, i Monterosa området, i regionen Valle d’Aosta/Piemonte. Her stod vi på ski i 8 dage, og min kæreste har arbejdet her i flere år. Det var som at komme på familie besøg, med alle dem hun kender. Vi fik stået en masse på ski. Jeg fik presset mine telemarks kunnen, og det blev også til lidt offpist og ture med skind op.

Afrudning

Eventyret starter også i min baghave, kano farvelDet var min lille beskrivelse af, hvordan jeg prøver at finde eventyret i en travl hverdag og mellem mine store ekspeditioner.

Jeg skal altid minde mig om hvor let og hurtigt det er at komme ud.

Jeg har også været godt rundt med foredrag og en uge i Nuuk, Grønland og holde foredrag, mange gode oplevelser.

Håber det giver et indblik og lidt inspiration.

 

Jeg er så taknemmelig over jeg lever af det jeg elsker mest.

Erik

P.S: Har du nogle små tricks eller ting du gør for at bruge naturen, så skriv endelig en kommentar og del det.

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.