Træningen er godt i gang igen mod næste indlandsis-krydsning den 14. april til 20. maj 2008. Jeg træner altid, men træning bliver mere specifik hen mod turen.

Jeg styrketræner 3 gange ugentlig med vægte og egen vægt – hele kroppen hver gang. Vægten er på fler-leds øvelser som bl.a. squat og bænkpres.

Endvidere konditræner jeg 3 gange ugentligt med løb, rulleski, cykling, gang mm.

Jeg prøver at træne varieret alt efter hvad tid der er til rådighed – det er nok alle folks problem. Men fra nu af og frem til turen, trækker jeg også dæk for at træne de muskler der bruges til at trække pulkene, og vende kroppen til den belastning. Jeg træner mest med 2-3 dæk, men det kommer meget an på hvad underlag man trækker på. Det er en god måde og træne på, samt man kan få gået tur med hunden samtidig.

Du kan læse meget mere om dæktræning/dæktræk her:

Erik

Indlægget er opdateret: 2. februar 2022