20120713-191216.jpg

Dag 38
Lejr 32
6 km 1005 – 1255, slæbe og vand i kano
Blev en stille aften. Karen var væk omkring 1920. Jeg holdt på til kl 23. Karen græd et par gange i løbet af aften. Tror hun drømte. Vi sov igen alle inde. Da det regnede lidt til morgen. Sov vi til 0830 da det holdt op med at regne her. Vi fik morgenmad, jeg er ikke tilfreds med hvor meget Karen spiser. Hun spiser virkelig lidt morgenmad. Fin pakket, mens vi pakkede kom en ren, den blev så overrasket at den valgt at løbe direkte i vandet og svømme væk over søen.
Klokken 1005 kunne vi tage afsted i overskyet vejr og næsten vindstille. Dejligt så var der ingen bølger på søen, som der var igår. For ende af søen kom der en let fos, var meget lav vandet kunne se fiske der kom op, prøvede at fiske men ingen held. Her fra ændret landskabet karakter det blev mere fladt, træerne mindre og tætte. Samt lavvandet og meget sandbund. På nær i de mange lave foser eller løbende vand. Så var ude mange gange for at skubbe kanoen fri. Vi holdt en pause efter en time. Dino løb fra mig men kom igen, så var pænt sur på ham. Det viste han fordi resten af dagen har han været meget dygtig. Kort efter kom vi til den Finske / Norske grænse. Som var et store vildthegn hen over elven og de hele. Men kom met under. Så kunne jeg sige farvel og på gensyn til Finland og Hej Norge. Igen ændrede landskabet sig. Nu blev der mange birketræer og lidt sump. Vi hyggede os vandet faldt lidt mere, men foserne var forsat lavvandet. Næste ned sad vi fast igen igen. Så ud skubbe fri strømmen tog os i jeg hoppede op. Der stod en store sten længere ned men den tid jeg var om at komme op i kano blev vi taget over mod den, jeg ville helst venstre om men kano drejede mod højre. Tænkt det kan du godt nå ellers bumper vi bare af på stenen. Men nej vi bragede direkt sidelæns ind i stenen jeg spang ind mod stenen for at undgå af få vand ind. Men forsendt vandet havde fast og begyndte at trække kanoen ned. Jeg sprang direkte i vandet til brystet og tvang kanoen og igen mens jeg rev kanoen for i stenen. Fin den heldigvis fri dog helt fuldstændigt fyldt med vand og en grædende Karen foran. Fin trukket kanoen ind til siden og fin Karen ud. Hun grinede hurtigt dejligt. Fik de fleste ting ud og tømt kanoen. Kun små tinge var blevet våde. Tog tøjet af Karen og vred det. Jeg selv var kun meget lidt våd, da mine tørbukser stort set havde holdt alt vand ude, selv om de ikke var strammet ret meget, tak Kokatat.
Gav Karen et high five og vi padlede igen, med lovning på lejr snart. Så fedt at Karen er så god til at tag de små uheld, sej pige. Vi kom godt videre, så oven i købet en rype. Kunne høre vandet larmede foran os. Blev noget bekymret og tog den meget med ro og sikkert inde ved land. Holdt øje med horisonten og træerne forsvandt bare. Gik i land før en sving og vi gik op. Der var flere gamle bålpladser her. Det er der over alt. Men der var også en kæmpe vandfald med et fald på ca 20 meget, vildt kraftig og flot. Besluttede her skulle vi sove. Bar vores grej 30 meter frem så vi kunne se ud over det hele. Fik slået lejrer og pakket ud fra klokken 1255. Samt fik os begge i tørt tøj og vasket og hængt de andet op. Resten af dagen gik ude. Med at ordne grejet, lave vand, bål,
boller, satte Karen’s Myggenet til leg op, fordi Dino kunne ikke finde ro da der var en del myg og fluer. Men ikke så galt bare jeg holdt mig i gang. Sidst på eftermiddagen kom Karen ud og vi gik en god tur fremad på et højde drag. Kan se når jeg får vores grej ned for det her vandfald. Venter endnu et kæmpe et 200 meter fremme. Vi kommer godt nok nedad. Ser ud til at blive lidt arbejde når vi skal videre. Men der er fantastik smukt. Men vi skulle også have tid til det, bare lidt træt af at slæbe vores grej. Ser forsat ud til vejrfast i morgen. Vejrudsigt siger pis regnvejr hele dagen. Det gider vi ikke arbejde i, hvis det er rigtig. Så bliver Karen så ked af det og sur. Har desværre ikke kort til det sidste stykke, da jeg bestilte dem for 4 måneder siden ved Nordisk Korthandel. Stod det som om de havde dem. To måneder efter igen kort med en besked om de var bestilt og 14 dage før turen besked om de to af fire kort kunne de ikke skaffe. Øv der er bare sket hver gang jeg køber noget fra dem. Men er kun en 10-12 km til havet. Så det går.
Klokken 1730 gik vi i telt og så på kort, gps, skrev dagbog, osv. Nu står den på aftensmad og hygge.
Mvh
Erik

20120713-191340.jpg

20120713-191504.jpg

20120713-191557.jpg

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Bøger om friluftsliv/outdoor, natur, ture og ekspeditioner, for børn eller om børn, "Far og datter i Vildmarken" bøger af Erik B. Jørgensen