Lejer / dag: 5 Havvig

Pos (google) N 56.12680 E 08.11075

Distance roet:24,44 km

Rotid:  3timer 50min

Vejr -10 til -5, sc til 8/8 lave, sol til tider, 2-8 m/s fra Nordøst. Fra havblik til dønninger på 1 meter.

Først undskyld til alle de mennesker der var bekymret i går, da ingen dagbog, men var ingen net, så kunne ikke.

Så fik man en velkomst til det nye år, der ville noget, men det kun godt fordi det lige som en generalprøve. Jeg må indrømme jeg ikke helt er tilfreds med mig selv i dag. Ikke en gang 4 timer kunne jeg, må indrømme har pænt ondt/øm i skuldre og ryg, samt til slut blev jeg kold. Så kort sagt jeg gik sku kold i dag!

Dag startede ok, i det andet telt, mine to piger vågnede ved 6 tiden, jeg stod op og gik over og gjorder alt mit klar, vi var ud og hente mere vand og fuel, så det er i orden en 4-5 dage igen. Men så gad min datter ikke mere, så vi skulle slå 2 lejer ned igen, slæbe op til bilen, m.v. Må indrømme vi prøver at sige alt kan lade sige gøre med et barn, men her ramte vi nok grænsen, i hver tilfald farens, som synes det var pænt hårdt at slæbe og sætte to lejer og tag det hele ned. Blev ikke en succes oplevelse for nogen af os. Vi blev begge enige om det gør vi aldrig igen op den her måde. De måtte forlade mig, før jeg sejlede, de omkring minus 10 grader gjorder ungen kold.

Så kl. 1107 sad jeg i min kajak med meget vand i, typisk! Var næsten ingen bølger, så var klar til at trække ud, kom fint ud, men i det jeg satte mig op kom en skæv bølge og jeg fik en masse vand i kajakken, så jeg måtte sejle lidt ud og pumpe. Det var det flotteste vejr, dog ude i horisonten kunne jeg se tætte skyer. Jeg roede afsted, kunne godt mærke nytår i kroppen, samt jeg havde fyldt vand og fuel. Men jeg kom fint i gang og holdt et godt tempo. Efter 1,5 timer var jeg ved Hvid Sande jeg så en masse sæler, men her var 3 der var nysgerrige, dem brugte jeg 10 min på at sejle rundt med og filme lidt, her ud for Hvide Sande, var der helt havblik, i Vesterhavet, helt utroligt.

Her fra gik det lidt mere sløvt, jeg er pænt øm i ryg og skuldre, som min lære mester, Ilucs sagde den anden dag, så kan du lære at ro ordentligt, så jeg har prøvet et hav af små variationer. Jeg ville ro en 5 timer, men lige før de 4 timer, blev jeg også kold, kunne ikke få varmen i fødder og finger. Så jeg besluttede at jeg helle måtte ro ind, mens der var kræfter til dønningerne, jeg fik flere fine surf ind, en da i kontrol ramt helt perfekt ind på stranden og kom op. Igen skulle jeg snakke med en masse tysker. Jeg fandt et lille hul i klitterne, hvor mit telt kunne stå, men det er lige i et sommerhus område, der er folk over alt, heldigvis blev det hurtigt mørkt.

Ellers har jeg set en masse fugle, lidt mindre end de andre dag, min. 14 sæler, et marsvin og en masse mennesker der mener at frisk luft er godt dagen der på. Samt friske mennesker ude og brætsurfe.

Ellers har jeg det godt og tror på projektet, ting tager bare tid når det koldt. F.eks. når man har i sine pak rum, drikkeflasker og vandposer fryser, samt der er sand over alt. Men jeg klager ikke, fordi jeg har det dejligt varmt i teltet, og mine ting tørre.

Jeg slås lidt med sår på halsen fra min tørdragt, renser med fugtserviet, samt smøre salve på, om morgen får hals vaseline. Hvis nogen har gode råd, må I gerne melde ind med dem.

Nu vil jeg spise godt, så skal jeg sove ud, resten af Vestkysten venter.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022