Jeg har en del ordsprog jeg lever efter og som jeg altid prøver at have i baghovedet. Et af dem er:

En ny ting ad gangen

Det citat får mig til at huske, at jeg skal lære at kravle før jeg kan gå. Så når jeg kaster mig ud i nye eventyr eller nyt i mit lille firma, så ser jeg på, hvad jeg kan nu og her. Hvad kræver de nye ting jeg skal? Er der flere nye ting i det jeg drømmer om, så må jeg tag det i flere etaper. Fordi en ny tur eller en ny opgave, skal helst kun indeholde en ny ting. Netop for at øge chancen for succes.

I mange år har jeg burge ”En ny ting ad gangen” på min ekspeditioner. Under f.eks. “Danmark rundt i kajak, isvinteren 2009-10“, var den eneste nye ting for mig at padle kajak om vinteren. Det at få varmen i teltet om aften, tørre mit tøj, være ud i våd kulde og passe på mig selv, kunne jeg på rutinen. Så jeg skulle ikke tænke på hvordan jeg ville få varmen når jeg kom i land, jeg skulle kunne koncentrere mig om at padle.

Det samme på “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i kano, Finland”. Her var det eneste nye for mig, at have min datter med på ture. Faktisk gjorde jeg udfordringer på vores tur/ekspedition lidt mindre, end normalt, fordi så havde jeg ekstra overskud og tid til fokus på min datter.

Det samme gælder i alt hvad jeg laver, når jeg træner mig op til nye eventyr, eller skal lære om min hjemmeside, så handler det om at tage det i små skridt og en ny ting ad gangen.

Husk når du ser på andre, er det ofte meget svært at se, at de tager et skridt ad gangen, fordi det de laver virker ekstremt, vildt eller imponerende. Men de har også lært skridt for skridt. Så døm ikke andre, ud fra hvad de gør ud fra dine egne erfaringer, men ud fra hvad det har lavet før!

Jeg må indrømme at jeg har oplevet mange, der kaster sig ud i store projekter, uden at have overblikket og vil alt på en gang, det er sjældent det lykkes. For mig virker det at tag en af tinge ad gange, får styr på det, lære det, får det som en rutine. Derefter kan jeg tag den næste ting og den næste ting.

Det er den måde jeg når mine mål, ved at tag det hele en ting ad gang, det har jeg beskrevet nærmere her: Lav delmål for at må dine mål! [Motivation]

Håber du også kan bruge den lille leveregel.

Erik

 

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 17. marts 2022