I denne historiefortælling, fortæller jeg om mødet med en flok europæiske bisoner på Bornholm, under “Far og datter i Vildmarken, 45 dage i Danmark“.

Da min datter og jeg vandrede ind i den store indhegning i Almindingen midt på Bornholm, var det med drømme og håbet om at se den europæiske bison, der er udsat her til naturpleje. Vi viste at chancerne ikke var store, fordi indhegningen er stor. Vi vandrede af de små grusveje og kikke grundigt imellem træerne, men der var ikke skyggen af en bison.

Vi ramt efter et stykke tid, den eneste asfaltvej i områder, der løber nord-syd i området, hvor biller også må køre igennem. Vi skyndt os mod nord, for at komme væk fra asfaltvej igen. Som vi gik godt til, så meget vi nu kunne med min datter. Så gik vi forbi en lille indhegning for at beskytte nogle nye træer mod bisonerne. Pludselig kom der en enkelt bison ud på asfaltvejen ca. 300-400 meter foran os. Vi stod stille og kiggede på måbende på bisonen, stille og roligt kom den en efter den anden bison ud på asfaltvej, fra små kalve til en stor tyr. Vi gik lidt fremad for at komme tætter på og komme fri af den lille indhegning.

Bisoner så ud som om de havde registeret os, men var lige glad. Tyrene begyndte at gå ned mod os i kanten af vejen og gik og så græssede. Karen og jeg gik 10 meter ind i skoven, ved nogle store træer, her lagede vi vores rygsække og tog kameraerne frem. Til vores overraskelse så forsatte folk ned mod os, som om de var ligeglade, kort efter passerede flok stille og roligt os, på en afstand af 10 meter. En kæmpe oplevelse, fordi det hele var så stille og roligt.

Tænke vi kan få sådan en oplevelse i Danmark :-)

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Bøger for børn og voksne og børn i naturen og friluftsliv, af Erik B. Jørgensen