På vinterfjeldes ture, har jeg med fordel smurt min hud, for at beskytte mod kulde, vind og sol. Det man skal være opmærksom på er at cremen ikke indeholder meget vand, da det fryser, så man kan få skader i huden af det.

Når det ikke er meget sol, har jeg afprøvet noget norsk kulde creme, det var virkeligt godt, da creme indeholdt noget olie, som gjorden at ens hud slet ikke blev tør (kan desværre ikke købes her hjemme).

Når solen begynder at komme, bruger jeg altid en faktor 50 solcreme. På udsatte steder som kindben, næste, læber, osv. bruger jeg et lag af Zinksalve oven på solcremen. Jeg søger altid for at have solcremen liggende ved min snaks og drikke, så jeg har let ved at smøre senere på dagen, når jeg har svedt meget.

Ud over det har jeg en god læbepomade med solfaktor 50 med, samt Zinkpasta til mine læber. Mit eget problem er at jeg meget let får brænd vabler på min læber (når jeg går i seng, sejler kajak, m.v.). Det gør pænt nas, det sker fordi jeg har store læbe, og jeg fugter dem hele tiden, uden jeg tænker over det.

Jeg har prøvet rigtigt mange produkter, men har endnu ikke fundet noget, som beskytter mig godt nok, når solen virkelig bager på isen, og man får en masse refleksions stråler oven i. Derfor har jeg lavet min læbe maske, efter for mange nætter men meget ømme læber. Det ser ikke smart ud men, den virker, den er lidt varme men bedre end vabler.

Jeg har længe let efter solcreme, man kan male på læberne som kan holde, men har ikke fundet noget endnu.

Når skaden er sket, smør jeg om aften med vaseline, da kan bruges til flere ting, (læse mere her)

Ellers har jeg rigtig god erfaring med Pantothenol salve medic, som kan fås på apoteket. Det er super til udsat og skadet hud.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022