Efter en god nat i posen. Stod jeg op klokken 7. Jeg gav mig god tid til at få mad og pakket sammen, det tager altid lidt længere tid her i starten. Lag også et depot med en dags mad, til hjemturen, igen grund til at slæbe det. Igen blev det begravet under en masse sten.

Klokken 08.30 kunn jeg forsætte videre ned i kløften, det var fantastisk fordi der var virkelig gode dyreveksler at gå på. Oven i det var der smukt og kroppen kørt godt.

Den første omgang af 50 min, tog mig 3 km frem, hvilke hjalp en del på humøret. Efter 4 km kom jeg til et stort sammenløb med en anden flod, her skulle jeg mod øst, videre mod Grænsen og Joe Creek. Jeg valgt forsat at gå nede ved floden, det var et kæmpe delta og der var store sten stykker på begge sider af floden jeg kunne gå på. Det var meget varmt, tror også de mange sten, gav lidt ekstra. Jeg kunne gå i t-shirt. Igen var der masse af små fugle og ryper, dem er der virkelig mange af. Så også en del jordern. Over alt er der spor og lort fra rener og elge. Mødt også en stor flok rener der kom gående i mod mig. Jeg holdt en pause i skjul og de gik forbi, dog uden at komme så tæt på som jeg havde håbet. Så igen kaste stænger fra elg, gad vide om det her område er et de er i når tiden er til at smide deres gevir. Jeg holdt en lang frokost pause, det var af med støvler og sokker og gør det behageligt for mig selv. Selv om jeg har haft mine vadestøvler på tre gang i dag, er der mange kryds af floden, når jeg går langs med den, hvor jeg ikke tager vadestøvler på, så min sokker var fugtige.

Efter pausen var det som at blive ramt af anden dags hammeren. Min krop var øm, min skuldre skreg og fødderne var ømme. Jeg tog nogle små pauser når der var gode muligheder for at side med rygsækken.

Efter endnu en time, delte elven sig, desværre var den ikke ret stor den vej jeg skulle. Jeg begynder at nærme mig vandskellet. Men der er meget flat og våde områder, så floden har skåret sig 1-1,5 meter ned i jorden og løber som en lille bæk. Så snart jeg gik ud i vådområdet kom alle de myg jeg ikke havde set endnu.

Jeg kunne ikke se nogen logi i at kæmpe mig frem i det her terræn, så jeg slog tidligt lejr, måtte oven i købet have myggejakke på, selv om jeg har lagt mig højt i vinden.

Grunden til jeg slår lejr er at de næste 6-10 km vil nok være sådan her. Istedet for at slæbe mig ihjel, så laver jeg et fremstød frem til grænsen i morgen, med så lidt grej som muligt. Bliver en mega hård tur, fordi der er 26,3 km i luftline og jeg skal retur igen. Kan godt være det kommer til at tag 24-36 timer, så kan være næste blog indlæg bliver lidt forsinket.

Kan jeg ikke klare turen, må jeg opgive at nå til grænsen. Jeg har to dag før jeg bør begynde at gå tilbage. Men kan ikke nå ret langt med rygsæk både frem og tilbage. Derfor bliver det ultra let.

På den måde håber jeg at få en bedre oplevelse og kan forhåbentlig klare det uden at skade mig selv. Jeg må mærke efter. Nu laver jeg forsøget. Vigtigere er det hele ikke.

Eftermiddagen er gået med at pakke og lave en liste, hvad jeg bør have med. Jeg er taget en lur, læst, vasket mig og spist godt. Status på skader er jeg har fået et skrabesår på venstre hofteben og vildt mange varmeknupper på skuldrene. Fødder har det godt.

Kan dog mærke at det her grænse ting fylder meget. Glæder mig til at få en afklaring og falde ind i en dagligdag. Kan kun sige det er en drøm at være her, det er så storslået og vildt, at det er svært at beskrive. Glæder mig til at opleve alt det, er sikker på mange fantastiske oplevelser venter.

Erik
P.S: Dages billeder er hvor jeg kommer fra og Denver jeg skal. Dag / Lejr: 2/2 Pos: 68 57 660 / 141 39 059
Km / Km i alt: 10,5 / 24,5
Højde: ligger i 902, ca 130 meter ned og 150 højdemeter op.
Tid gået: 08.30-14.30
Vejr: 15-20 grader, sol. Få skyer, enkelt gang en stor sky. Vindstille, til eftermiddag frisk vind fra øst. Meget varmt i dag.

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020