Det blev noget af en nat, da der igen kom storm, der hev og sled i teltene. Der var ikke nogen opklaring klokken 7, så vi blev liggende, igen igen. Op ad formiddagen, blev vinden meget hoppende. Skyerne hang tungt og det var ikke særlig indbydende. Jeg kikkede på det mange gange, fordi jeg synes vi er blevet tæsket noget af vejret her fra start. 

Men lige før middag, var vejret i bedring. Så var det afgang. Lidt i et traskede vi afsted igen, direkte ind i en gang vejrroulette, vi var lige kommet i gang, så blæste det op og det begyndte at sne, så vi alle var sat til, perfekt eller ikke. Vi startede også med at gå op ad en bakke, kunne vi mærke, vi kunne ikke se den på grund af sneen. Men det var hårdt arbejde og jeg ville ikke gå vendelæs i det her vejr. 

 Hele eftermiddagen har vi haft alt mulig slags vejr, så klarede det lidt op, men så kom vinden igen og næsten hver time, fik vi også lidt sne. Det gav så let whiteout, hvor det er svært at se hvor vi går. Vi måtte bare tage det vejr, vejrrouletten gav os. Så lad op sige, vi var glade for at komme fremad, men vejret har vi godt nok ikke været heldig med i år, ind til nu. 

Heldigvis var tempoet faktisk helt ok, i forhold til vejr, bakker og whiteout. Det er meget tydligt her oppe at fønvinden, har været i gang i et stykke tid, og der ved har vi næsten nulgrader. Det gør at sneen er smeltet og har sat sig som en tynd isskorpe, der er meget glat, men ok at gå på. Jeg er meget overrasket over hvor tyndt snelaget er her oppe i år. 

Efter 5 omgange af en time’s arbejde, slog vi lejr, i let sne men der var helt vindstille, det var virkelig mærkeligt, vi håber på en nat uden en lyd. Ellers er vi alle ved godt mod og håber på mere fremdrift de næste mange dage. 

 Erik 

 Dato: 7. april.       

Dag/lejr: 6/5 

 Km/km i alt:13,2/36,7 (forventer i alt ca. 570 km) 

Højde: 1069 

Vejr: Næsten alt. Nat storm, formiddag hård vind. Middag let vind. Eftermiddag let til hård vind, aften vindstille. 0 til minis 2 grader. Overskyet. En del let sne.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020