Tom har lært, hvordan Indlandsisen er. “Den blæser og er bumpet, og tingene heroppe kan hurtigt tage en ny drejning”, var Toms læring i dag. 

Alt var som det ”plejede” her til morgen, der kom igen morgenvind og snefygning, så fingerne var kolde og toiletpapiret fugtigt. Det kendte vi til, så vi drog af sted igen, alle gemt bag hætter, for at skærme ansigtet mod den vind, der komm skråt ind forfra.

Vi fandt hurtigt rytmen og deltagerne gik foran. Desværre vandt solen ikke kampen mod skyerne, så skyerne hang tungt over os og nogle gange nede ved os, med der tilhørende sne. Det giver ikke den bedste sigt eller lys, men de fleste går rimelig lige oppe foran, ellers får de et råb ””højre” eller “venstre”,” så vi går lige igen.

Som sagt ændrer tingene sig, Nadja var syg og hvade kvalme, så vi måtte aflaste hende. Vi holdt tempo alligevel og til middag var vi nået 11 km, men så ændrede tingene sig. Vi kom ind i en ordentlig gang skavler, bump og huller, med dårlig sigt. Så kom vi på hårdt arbejde. Over de næste 3,5 times effektivt arbejde nåede vi lidt over 5 km, sikke noget l…. og p.. Alle kæmpede det bedste de havde lært, mens pulkene væltede, hang fast eller bare nægtede at komme med op over bumpene. Nadja må havde haft en ekstra hård dag på kontoret.

Næste problem var, hvor vi skulle sove i alt det her. Så da vi nærmede os dagens ende, slog vi til lidt før tid, da der endelig var to flade steder, vi kunne slå lejr.

Nu er vi i teltene, igang med alt vores snesmeltning og gøre klar. Vi håber på bedre føre og vejr i morgen, og at Nadja er frisk igen.

Tak for alle jeres hilsner på SMS, bloggen og Facebook, vi får dem tilsendt og nyder, at I er med. Tak til de tidligere deltagere for endnu en gang at være med mentalt der hjemme fra.

Nu skal der lades op til i morgen

Erik

Dato: 9 april

Dag/lejr: 8/7

Km/km i alt: 16,4/74,9 (forventer i alt ca. 570 km)

Højde: 1432

Vejr: minus 1-4 grader. Frisk vind fra syd, tykke lave skyer med let sne. Dårlig sigt.

P.S:

• Husk at følge med, undervejs på vores GPS-kort, hvor du kan se LIVE hvordan det går: https://komud.dk/gps-kort/

• Læs meget mere om hvordan du kan krydseindlandsisen her, beskrivelse, billeder, videoklip og krav: http://diteventyr.dk/kryds-indlandsisen

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022