Dato: 22. juni 2011
Lejr / dag: Lejr 57 / Dag 78
Pos (google):  58 00 48.7 / 07 37 49.1 (kan sætte direkte ind i Google Earth)
Distance roet:  82,4 km (i alt 2495,8 km)
Rotid: 13t40m (05.25 til 19.05)
Vejr: 6/8 mellem til 2/8 mellem, en del sol, enkelt kort byge. Vindstille til 6 m/s fra v-nv. 9-14 grader
Bølger, havblik til 30 cm bølger. Dønninger 20 cm til 50 cm.
(forklaring til ovenstående data felt kan ses her)

Aften gik med at hygge med Henrik for første gang på turen sad jeg ude, kan være det bliver sommer. Vi fik aftens mad og snakkede til kl. 20 hvor jeg sprang i seng og Henrik gik en tur. Sov super var som altid vågen nogle gang, bla kl. 21.34 da det sagde plask plask, og to damer talte om jeg havde Grønlands pagajer, de må havde været i kajak, det lød det som. Vejret var blevet bedre og bedre i løbet af aften og det forsatte i løbet af natten.  Op kl. 4 hente batterier, spise, osv. Kl. 05.25 var vi begge på vandet. Kunne starte med at græde lidt, fordi havde fået dåse cola af Henrik havde lagt en bag rygstøtten, der var lige nøjagtig ikke plads men katastrofen var at der gik hul på den, en cola tabt på 1 min, ak.

Men det gik vejret var herligt vindstille, havblik og sol opgang i en 6/8 mellem skyer, meget flot, så snart vi kom fri af Hidra øen, så kom der lidt gamle dønninger på en 20 cm. Vi holdt direkte på Lista Fyr, mens der blev snakket og taget billeder. Efter en lille time, måtte Henrik vende, han skulle hjem i dag. Tak for et hyggeligt besøg og alle tingene.

Jeg forsatte og kunne runde Lista Fyr efter 2 timer, herligt vejr og kunne ro mod øst. Kan godt forstå folk har respekt for den her strækning, der er meget lavvandet og mange sten en 100 meter ud i vandet, så må være meget svært at komme i land i dårligt vejr med rulle bølger og sten i bølgerne, av. Jeg holdt på og kunne holde omkring de 8 km/t. Da jeg runde et kap, kom der pludselig to kajakker mod mig, de lå lavt i vandet. Vi mødes og snakkede, to en mand og dame der skal på 9 ugers tur fra grænse Sverige / Nord og nord på så langt som de når, vi snakkede en 10 min ganske hyggeligt, kan desværre ikke finde deres hjemmeside.

Så gik den bare mod Lindesnes Fyr, dejligt at runde det flotte sted. Det er Norges sydligst landfast sted. Tom havde sagt der var gæste bog, men gad ikke lige at gå i land, ville gerne videre, da der er dårligt vejr på vej.

Derfor fik jeg også vejrmelding fra Niels kl. 15.30 for at se hvor længe jeg skulle holde på. Det ser ikke godt ud ved den næste uge her syd på, men jeg kan ro mig ud af problemerne ved at holde på, har en halv til hel dag i morgen også, hvis jeg ville nå godt forbi Mandal i dag. Som Niels så tørt sagde, du skal bare holde på, ”jeg ved ikke hvordan de krop har det? Men jo længere du ro, jo længere kom du fra det dårlige vejr” Ja tak, jeg føler mig også lige varm efter 10 timer, så ingen grund til at klage, videre. Tillod mig faktisk at lægge mig ind ved en ø i læg og stå ud af kajakken på lavt vand for at fylde min drikke dunk var mit ekstra vand samt tage en dåse cola, gik ikke i land, tisse i vandkanten, skulle nødig blive kendt for at holde for lange pauser, blev lige til 10 min i kajakken bag efter mens jeg drak colaen og spise en mad. Det var blæst lidt om til 4-6 m/s fra v-nv samt kommet lidt bølger og dønninger, så videre det gik rundt blandt en masse små øer og ind mod Mandal mødt to kajakker til et ægtepar tror jeg der var på tur, vi snakkede også helt nyt. Før det gik forbi Mandal og ind i læg bag en masse små øer, det var som Løkken i DK, med sommerhuse over alt, samt den sidste måned har der været store bål gjort klar over alt til Skt. Hans i morgen. Holdt på kunne stadig holde en 7-8 km/t kroppen køre bare. Da jeg kom fri af ferie paradis, kom jeg til et område hvor der var lidt mere øde, fandt en lejrplads, i land, og skyldt mig på toilet og slå lejer, mange fluer, så ind i teltet og i gang. Super glad for 82,4 km på 13t40m, ringer hjem til min kæreste der bare siger ”jeg troede du skulle ro igennem” (havde snakket om det kunne være jeg blev nød til at ro i nat hvis vejret blev for dårligt i morgen). Ro igennem!!! Det synes jeg, jeg havde. Så jeg er åbenbart en svag pisser i hendes øjne. Så nu helt slukøret kunne jeg spise, koordinere med Jan der laver Avannaq om i morgen hvor jeg ”måske” når hen til ham i Høvåg.

Ser ikke så mange forskellige fulge mere. En masse måger og ænder, så to edderfugle med en 15 ællinger i dag. Samt set 3 svaner og en stor fisk der sprang op foran kajakken.

Nu skal der gøres klar til i morgen, jeg skal tidligt op. Samt jeg skal tænke på hvor hård ture skal være næste gang jeg skal på tur med familie, så jeg kender en der bliver træt.

 

Hvordan bruger jeg min elektronik iPhone, iPad, iPod og computer? Min computer bruger jeg til den daglige opdatering og billede håndtering. Hver dag tager jeg kopi af dages billeder over på min computer som sikkerhed. Samt når jeg skal svare på længere mail er det også var computeren. Hvis jeg har godt net henter jeg podcasts osv. til iTunes. Jeg har også en ekstern harddisk som jeg bruger til sikkerhedskopi af min computer, når jeg ligger vejrfast, osv. er meget bange for at miste billeder, mail, osv.

Min iPad er mere underholdning, det er den jeg læser mine elskede e-bølger, PDF dokumenter jeg har, samt høre og ser Podcasts, især ser, fordi jeg svært glad for tv-programmer når jeg smør madpakke, laver saft, syer, osv. Min iPod bruger jeg stort set kun på vandet til at høre musik og lyd podcasts som interview, er begyndt at høre P1 programmer jeg må være blevet gammel, som Orientering, Detektor, Harddisken, osv. Stadig P3 som Formiddagen, Mads og Monopolet, osv. Det er rat at høre stemmer, blive underholdt og klogere, samtidig med jeg nyder den fantastiske natur og dyreliv.

Min iPhone bruger jeg nok mest, til at tjekke vejr, mail, sms, svar korter mail, håndtere kommentar, lave video indslag, osv. Det er nok det instrument der er revolutioneret min verden mest de sidste mange år, siden jeg fik den i januar. Kan skaffe så meget viden på den online og offline, har fuglebog, svampbog, osv. på den.

Få gange har jeg også haft iPhone som lyd på vandet, forventer det en hel del mere i Sverige da jeg fri data der, skal høre Tour de France, osv.

Min så kaldte vandtætte telefon som også er pakket vandtæt (efter jeg har ødelagt 9 stk, Sonim telefoner) bruger jeg på vandet til lidt tale, sms med vejr, osv. samt som vækkeur.

Det var lidt om min brug af elektronik.

Erik ”svag pisser”

Indlægget er opdateret: 10. december 2020

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!