Dem som har fuldt mig på min tur Skandinavien rundt i kajak. Har nok bemærket at jeg har haft en fender med til at få kajakken nemt på land. Ideen stammer fra Annie og Leif i Svendborg, der fortalte mig om det under min planlægning. Så jeg købte en lille sort fender og testede den op til turen.

Ideen med at have en fender liggende så den er let at komme til er, når man skal i land på en klipfyldt kyst eller andet svært hårdt underlag og der er godt med bølger, kan man let få kajakken væk fra bølge zonen. Det kan faktisk være svært nok i gode forhold. Som jeg havde en kajak på 27 kg med en 40 til 60 kg i og på, så trækker man ikke lige den op ustraffet.

Så snart jeg kom ind under land, gør jeg klar til at stige ud, lige før kajakken rammer land, hopper jeg ud og trækker fenderen frem under nogle elastik på bagdækket. Når jeg så løfter kajakken op på land med forende, lægger jeg fenderen under fronten. Så skynder jeg mig tilbage til bagende så kan jeg løfte bagende og rulle kajakken i land. Når jeg er væk fra bølge zonen, kan jeg tømme min kajak i ro og mag.

Flere steder hvor der var godt underlag, rullede jeg min kajak 20-30 meter op i land, ved at flytte fender en del gange.

Det sammen når jeg skulle ud om morgen, kunne jeg pakke i ro og mag og så rulle den i vandet.

Selvfølgelig tager fenderen lidt vind på bagdækket, men ikke noget der har genert mig noget. Slet ikke i forhold til alle de fordele den har givet mig.

Se video fra ”Genialt grej 1” her, snakker om lidt andet også.

Erik

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Skandinavien rundt i kajak, bog, køb her!