Garmin GPSmap 62st, GPS anmeldelse

Garmin GPSmap 62st, GPS anmeldelse, Alaska paa tvaers

GPS er en vigtig del af mine ture. Det er altid rart at vide hvor jeg er. I dag med alle de gode GPS’kort der er, bruger jeg også GPS til at nærstudere mulige ruter.

Jeg har selvfølgelig altid papirkort og kompas med, og jeg bruger det flittigt. Det er bare så rart at kunne zoome ind på et GPS’kort og se ekstra detaljer. Ellers bruger jeg GPS’en til ruter, nøglepunkter og lejrpladser. Hver dag gemmer jeg min lejrplads, så jeg har alle mine lejrpladser gemt igennem tiderne.

Jeg har smadret en del GPS’er (især 78s fra Garmin). Men jeg har også to GPS’er, som nu har fulgt mig i mange år og holder, som Garmin 62st og etrex Vista HCx.

 

I denne anmeldelse/test vil jeg dykke lidt mere ned i 62st fra Garmin

Garmin GPSmap 62st, GPS anmeldelse

Her GPSmap 62s (orange kant, 62st grå), hele 62’serien har samme udseenede, lige som den ny opdateret 64’serie

 

GPSmap 62st Garmin har fulgt mig siden efteråret 2011. Efter jeg havde smadret flere 78s Garmin GPS’er under “Skandinavien rundt i kajak”, fik jeg lov til at få en GPSmap 62st i stedet. Endelig holdt mine kvaler op. Denne gang var GPS’en vandtæt og kunne holde til normalt brug, hvilket jeg mener man bør kunne forvente af en GPS topmodel.

GPSmap 62st har nu været med på følgende ture:

 • 2 ture af “Far og datter i Vildmarken, 45 dage …”
 • 30 dage på kajaktur, “Nordøstgrønland, kajak i skrønernes land”
 • 3 stk. Indlandsis krydsninger
 • “Alaska på tværs” 72 dage på tværs af vildmarken
 • Samt en masse normale vandre-, kajak- og kanoture

Så nu tør jeg godt sige, den holder fint. Den har fået masser af vand, også saltvand, frost og tæsk.

Det er en GPS som så mange andre, fordi den gør, hvad den skal teknisk. Den har en lidt større skærm end mange andre GPS’er, betjeningsknapperne sidder under skærmen og på siden. De er lette at betjene, når man har vænnet sig til det. Menuerne er fine som i alle Garmin GPS’er, og jeg ændrer altid menufelterne til de menufelter, jeg gerne vil bruge på de forskellige ture.

På mindre ture gemmer jeg ofte sporet for sjov skyld.

 

Plusser

 • God stor og lysstærk skærm.
 • Gode betjenings knapper, rigtig godt da jeg ofte betjener den med handsker på.
 • Gode muligheder for at sætte menuer op, som jeg gerne vil havde dem.
 • Har god batterilevetid, især på lithium batterier.

 

Minusser

 • Et af de helt store minusser i min verden er, at GPS’en ikke kan vise, hvad misvisningen er, som mange af deres andre modeller kan. Det, mener jeg, er helt tosset. Misvisningen er meget stor nogle steder, som f.eks. Grønland. Jeg ved, at GPS’en tager højde for misvisningen, men det er praktisk at kende misvisningen, når man skal bruge kompasset eller hvis GPS’en skulle gå ned.
 • Lågen til micro SD kortet som sidder under batterierne. Den låge går simpelthen alt for let op. Så når du skifter batterier, kan kortet let falde ud. Derfor har jeg altid et stykke tap over, så lågen ikke går op ved et uheld. Det er ikke noget jeg er glad for, på sådan en dyr enhed.

Garmin GPSmap 62st, GPS anmeldelse, micro SD kort laage

Data på GPSmap 62st

 • Mål: 6,1 x 16,0 x 3,6 cm
 • Display
  • 2,6″ farveskærm (kan læses i solskin) transflektiv 65K TFT-farveskærm
  • Størrelse 3.6 x 5.5 cm (diagonale mål 6,6 cm)
  • Opløsning 160 x 240 pixel
 • Vægt 223 g (kontrolvejet til 202 g)
 • Batterier 2 stk. AA, forvente levetid 20 timer (noget mere med lithiumbatterier).
 • Højfølsom quad helix-GPS-antenne (god antenne).
 • 1,7 GB intern hukommelse
 • Kompas med tre akser og barometerhøjdemåler
 • Vandklassificering, IPX7
 • Micro USG stik til overførelse
 • Antennestik til ekstern antenne
 • Software
  • Waypoints/favoritter/positioner 2000 stk.
  • Ruter 200 stk.
  • Sporlog 10.000 punkter; 200 gemte ruter.
  • Understøtter BirdsEye-satellitbilleder, Garmin Brugerdefinerede kort og fotonavigation.
  • Indbygget globalt konturkort med skyggerelief, hvilket ikke er noget værd, efter min mening. Jeg anbefaler, du køber/henter specialkort til de områder, hvor du skal på tur.

Jeg har dog haft en mærkelig hændelse med min GPSmap 62st. Den smed alle data, der var gemt på den efter godt 50 dage, under “Alaska på tværs”. Heldigvis kunne jeg få dem frem i ”Home Port” på computeren derhjemme. Det er kritisk, at den mister alle depoter og andre vigtige punkter. Heldigvis havde jeg GPS’punkterne på skrift også.

Det er en GPS, jeg klart kan anbefale. Den har holdt til det, jeg forventer. Minusserne er ”småting”, men burde være i orden. En dejlig solid GPS i den store hele.


Garmin GPSmap 62st, GPS anmeldelse, kajak Nordøstgrønland

Ny model GPSmap 64st

GPSmap 62 serien er ved at udgå, men modelenopbygning forsætter, så det burde ikke ændre på GPS’ens holdbarhed. Der er tilføjet nyt software og små forbedringer. Den nye serie hedder GPSmap 64. Ca. pris 2.400-3.200 kr. alt efter model.

Erik

Relateret indlæg

15 Comments on “Garmin GPSmap 62st, GPS anmeldelse”

 1. Hej igen

  Jeg har været ude at teste dit forslag, SUPER, jeg havde ikke lige tænkt på 2 x “Enter” og “Go to”, det er bare perfekt, og så ligger det som et “POI” i “Nyligt fundne”.

  Håber der er andre der får glæde af mit spørgsmål og dit svar.

  Glæder mig til at følge dig og håber du får mange gode ture fremover.

  Hilsen
  Jan

 2. Hej Erik
  Tak for hurtigt svar, jeg vil teste det og du får tilbagemelding om jeg kan bruge det.
  Jan

 3. Hej Jan
  Tusind tak for din kommentar og du vil dele dine erfaringer.
  God anbefaling du har, jeg bruger selv den lidt, men jeg har ofte Garmins egen kort.

  Nu håber jeg at jeg forstår dig korrekt. Hvis jeg personligt skal gå frem til et sted et par km fremme. Så står jeg på kort siden, så kan jeg med pile tasterne køre min markør frem til det sted jeg vil gå efter. Når min markør står der, så kan jeg trykke “Enter” så kommer der f.eks. et punkt op der står “land 29” eller “sø” så trykker jeg “Enter” igen, så kan jeg vælge “Go to” så får jeg min kurs og pejling til stedet og afstand.

  En lille bonus, skal du gå en bestemt kurs frem ad, og bruger dit kompas. Så laver jeg et waypoint fra hvor jeg starter. Når jeg så skal se hvor lige jeg går. Så kan jeg tjekke hvor mange grader jeg er gået skævt når jeg kommer frem, ved at se kursen tilbage til det waypoint jeg lavede og lægge 180 grader til. Det bruger jeg meget når jeg skal se hvor lige vi går på f.eks. Indlandsien.
  Når jeg går frem mod et punkt, så har jeg altid datafelter “Kurs” og “Pejling” fremme, fordi når du starter med at gå er de to tal ens, men går eller padler jeg skævt, så ændre de to tal sig i forhold til hinanden og jeg kan se jeg går skævt eller driver mere af i strømmen end forventet.

  Håber det er det du søger, ellers skriv endelig igen.
  Rigtig god tur.
  Mvh
  Erik

 4. Hej Erik
  Hej Erik dejligt at læse om dine erfaringer med Garmin, jeg har brugt deres GPS’er siden 2003, 4-5 f.sk. slags og har i dag 62s, og jeg er enig med dig i alt det du skriver.
  Bruger den til trave/vandreture, har den altid med, lige som mine støvler, kan ikke undvære den.
  Kan anbefale følgende kort https://openmtbmap.org/.
  JEG HAR ET SPØRGSMÅL, håber du kan hjælpe mig, normalt tegner jeg mange af mine kort derhjemme på pc’en og laver POI og andet og lægger det ind på forhånd.
  Nu står jeg i den situation at jeg skal på en tur hvor jeg ikke kan få rute og poi’s på forhånd, MEN NÅR TUREN starter, jeg har forsøgt, men det lykkedes ikke at lave et poi i min GPS, (kun der hvor jeg fysisk står selvfølgelig), men hvordan gør jeg hvis det er 2 km fremme og jeg vil bruge punktet at gå efter, (sigt og gå synes jeg ikke kan bruges, hvad skal jeg sigte efter) ???
  På forhånd tak.
  Jan

 5. Hej Erik
  Mit spørgsmål er kan man se den presise hastighed man ror med på 62 eller 64 ,skal bruge den til at træne med i min kajak .mit ur hopper rundt så jeg søger noget som man kan bruge som et speedometer på langtur og træning

  mvh
  Per

 6. Hej Jesper
  Tak for dit sprøgsmål.
  Jeg har “kun” brugt søkort for hele Skandinavien. Så er jeg godt dækket ind. Jeg har aldrig hørt om der findes noget for Grønland, så der må jeg være svar skyldig. Jeg kender ikke Navionics, der må du spørge Garmin selv.
  Der er kommet en GPSmap 64, 64s og 64st, jeg har ikke haft den i hånden, men det er stort set kun software forbedringer, som jeg kan forstå. Men står du og skal købe, vil jeg købe den nye.
  Håber du finder en god løsning.
  Erik

 7. Hej Erik

  Hvilket søkort bruger du i GPS map 62st?

  Jeg bor i Grønland pt. i Sisimiut, har du evt. et forslag til søkort for Vest Grønland. Kan Navionics bruges i den Gps?

  Jeg kan for øvrigt se der er kommet en storebror GPSmap 64s, har du erfaringer med den?

  MVH
  Jesper

 8. Hej Peter. Jeg begyndte for nyligt, at rode med kort fra siden du linker til. Jeg kan dog ikke finde nogen topografiskekort på siden. Det er lidt øv for det er det jeg skal bruge 🙁 Er det mig som ikke kan finde ud af det eller eksister de bare ikke som open street maps endnu??

  PS: Tak for god anmeldelse Erik!!

 9. Rigtig fin artikel. Har selv haft 62S (og 2 Oregon) og opgraderet til 64S. Det sidste bogstav T i ST er spild af penge. Man får et ubrugeligt topografisk kort for ekstra kroner. Forøvrigt er dit forhandlerbillede en 62S (orange kanter).
  Jeg opgraderede til 64S, da jeg også bruger den til geocaching, og 64S har 4Gb hukommelse. Desuden kan den også fange de russiske satellitter – Glonass.

  Hvis man bruger genopladelige batterier vil disse blive opladet, når man tilslutter USB kablet. Dertil kan man købe en batteripakke med 2AA batterier koblet sammen. Hvis man i stedet for lægger et stykke plastik under batterier, så virker det på samme måde og man sparer en masse penge. Batteripakken/plastik trykker på en knap under batterierne, som gør at der kommer strøm til batterierne og de derved oplades.

  Mht kort. Man kan gratis hente kort til sin GPS, som man kan installere på enheden eller på micro sd-kort. Man kan vælge kortudsnit eller hele lande. Jeg henter altid de nyeste OSM kort her : http://garmin.openstreetmap.nl/
  OSM – Open Street Map – er brugerne selv med til at opdatere, så der kommer hele tiden nye skovstier osv med på kortene.
  Hvis man skal til Norge vil jeg dog anbefale http://www.frikart.no/ – de er mere detaljerede end OSM.

  På vores breddegrader er Garmin den eneste aktør på markedet når vi taler om GPS til geocaching. Kvalitet og god kundeservice, hvis uheldet skulle være ude. Mange handler hos Marinetorvet, hvor man pt kan få 64S med kort for 2399,- Man kan være heldig at finde den billigere andre steder. Men Marinetovet har stor ekspertise og rigtig god kundeservice. Det skal siges, at jeg INTET har med butikken at gøre.

 10. Hej Lars
  Tak for dine spørgsmål.
  Jeg har faktisk ikke testet en touchskærm i længere tid, men jeg vælger den fra, fordi jeg vil kunne mærke og betjene min GPS, med handsker/luffer. Om det er på Indlandsisen eller det er i kajakken med store neoprenluffer. Men knapper kan jeg mærke dem.
  Jeg synes overhovedet ikke piletasterne er svære at brug på 62. Det skulle være det samme på 64, det er super let synes jeg, men jeg har også brugt over 4 år 🙂
  Mvh
  Erik

 11. Vil du ligefrem fraråde deres touchskærme ? Jeg tænker den du beskriver samt 64 serien er lidt besværlig at betjene med piletasterne?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *