Garmin GPSmap 62st, GPS anmeldelse, Alaska paa tvaers

GPS er en vigtig del af mine ture. Det er altid rart at vide hvor jeg er. I dag med alle de gode GPS’kort der er, bruger jeg også GPS til at nærstudere mulige ruter.

Jeg har selvfølgelig altid papirkort og kompas med, og jeg bruger det flittigt. Det er bare så rart at kunne zoome ind på et GPS’kort og se ekstra detaljer. Ellers bruger jeg GPS’en til ruter, nøglepunkter og lejrpladser. Hver dag gemmer jeg min lejrplads, så jeg har alle mine lejrpladser gemt igennem tiderne.

Jeg har smadret en del GPS’er (især 78s fra Garmin). Men jeg har også to GPS’er, som nu har fulgt mig i mange år og holder, som Garmin 62st og etrex Vista HCx.

 

I denne anmeldelse/test vil jeg dykke lidt mere ned i 62st fra Garmin

Garmin GPSmap 62st, GPS anmeldelse

Her GPSmap 62s (orange kant, 62st grå), hele 62’serien har samme udseenede, lige som den ny opdateret 64’serie

 

GPSmap 62st Garmin har fulgt mig siden efteråret 2011. Efter jeg havde smadret flere 78s Garmin GPS’er under “Skandinavien rundt i kajak”, fik jeg lov til at få en GPSmap 62st i stedet. Endelig holdt mine kvaler op. Denne gang var GPS’en vandtæt og kunne holde til normalt brug, hvilket jeg mener man bør kunne forvente af en GPS topmodel.

GPSmap 62st har nu været med på følgende ture:

 • 2 ture af “Far og datter i Vildmarken, 45 dage …”
 • 30 dage på kajaktur, “Nordøstgrønland, kajak i skrønernes land”
 • 3 stk. Indlandsis krydsninger
 • “Alaska på tværs” 72 dage på tværs af vildmarken
 • Samt en masse normale vandre-, kajak- og kanoture

Så nu tør jeg godt sige, den holder fint. Den har fået masser af vand, også saltvand, frost og tæsk.

Det er en GPS som så mange andre, fordi den gør, hvad den skal teknisk. Den har en lidt større skærm end mange andre GPS’er, betjeningsknapperne sidder under skærmen og på siden. De er lette at betjene, når man har vænnet sig til det. Menuerne er fine som i alle Garmin GPS’er, og jeg ændrer altid menufelterne til de menufelter, jeg gerne vil bruge på de forskellige ture.

På mindre ture gemmer jeg ofte sporet for sjov skyld.

 

Plusser

 • God stor og lysstærk skærm.
 • Gode betjenings knapper, rigtig godt da jeg ofte betjener den med handsker på.
 • Gode muligheder for at sætte menuer op, som jeg gerne vil havde dem.
 • Har god batterilevetid, især på lithium batterier.

 

Minusser

 • Et af de helt store minusser i min verden er, at GPS’en ikke kan vise, hvad misvisningen er, som mange af deres andre modeller kan. Det, mener jeg, er helt tosset. Misvisningen er meget stor nogle steder, som f.eks. Grønland. Jeg ved, at GPS’en tager højde for misvisningen, men det er praktisk at kende misvisningen, når man skal bruge kompasset eller hvis GPS’en skulle gå ned.
 • Lågen til micro SD kortet som sidder under batterierne. Den låge går simpelthen alt for let op. Så når du skifter batterier, kan kortet let falde ud. Derfor har jeg altid et stykke tap over, så lågen ikke går op ved et uheld. Det er ikke noget jeg er glad for, på sådan en dyr enhed.

Garmin GPSmap 62st, GPS anmeldelse, micro SD kort låg, af Erik B. Jørgensen

 

Data på GPSmap 62st

 • Mål: 6,1 x 16,0 x 3,6 cm
 • Display
  • 2,6″ farveskærm (kan læses i solskin) transflektiv 65K TFT-farveskærm
  • Størrelse 3.6 x 5.5 cm (diagonale mål 6,6 cm)
  • Opløsning 160 x 240 pixel
 • Vægt 223 g (kontrolvejet til 202 g)
 • Batterier 2 stk. AA, forvente levetid 20 timer (noget mere med lithiumbatterier).
 • Højfølsom quad helix-GPS-antenne (god antenne).
 • 1,7 GB intern hukommelse
 • Kompas med tre akser og barometerhøjdemåler
 • Vandklassificering, IPX7
 • Micro USG stik til overførelse
 • Antennestik til ekstern antenne
 • Software
  • Waypoints/favoritter/positioner 2000 stk.
  • Ruter 200 stk.
  • Sporlog 10.000 punkter; 200 gemte ruter.
  • Understøtter BirdsEye-satellitbilleder, Garmin Brugerdefinerede kort og fotonavigation.
  • Indbygget globalt konturkort med skyggerelief, hvilket ikke er noget værd, efter min mening. Jeg anbefaler, du køber/henter specialkort til de områder, hvor du skal på tur.

Jeg har dog haft en mærkelig hændelse med min GPSmap 62st. Den smed alle data, der var gemt på den efter godt 50 dage, under “Alaska på tværs”. Heldigvis kunne jeg få dem frem i ”Home Port” på computeren derhjemme. Det er kritisk, at den mister alle depoter og andre vigtige punkter. Heldigvis havde jeg GPS’punkterne på skrift også.

Det er en GPS, jeg klart kan anbefale. Den har holdt til det, jeg forventer. Minusserne er ”småting”, men burde være i orden. En dejlig solid GPS i den store hele.


Garmin GPSmap 62st, GPS anmeldelse, kajak Nordøstgrønland

Ny model GPSmap 64st

GPSmap 62 serien er ved at udgå, men modelenopbygning forsætter, så det burde ikke ændre på GPS’ens holdbarhed. Der er tilføjet nyt software og små forbedringer. Den nye serie hedder GPSmap 64. Ca. pris 2.400-3.200 kr. alt efter model.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 1. marts 2021