Kort til kajak, Danmark rundt i kajak - vinter. Forside billede af et kort til bil over Danmark.

Jeg overvejede meget hvilke slagskort jeg ville have med, samt hvor mange penge jeg ville bruge på kort. Søkort er gode men havdybder, bøjer, fyr, m.v. men de fylder meget og koster pænt meget hvis man skal have over hele Danmark. Jeg tænkte på at købe over vadehavet og Kattegat, ved krydset mellem Hjelm og Sj. Odde, men jeg lånte nogen og kikkede på. Men da jeg ikke ville sejle i mørke her om vinteren, havde jeg ikke meget brug for fyrlys, m.v. Så vægt / pris vandt. Jeg købte en kort bog i 1:100.000 til 149 kr. Her skar jeg siderne ud af men en skalpel, og tog alle de kort over områder inde i landet væk. Så havde jeg kun en stak kort over kysterne. Dem delte jeg op i 5 områder og pakkede særskildt i dobbelt poser. Samt jeg havde et oversigt kort lidt over A4 af Danmark hvor jeg kunne se hvilke kort der var i hvilke poser, samt få et overblik.

Jeg synes det virkede perfekt, jeg kunne have en dages rodistance i min kortmappe, kortene er tilpas detaljeret, på land til en god landkending. Jeg har ikke manglet søkort på noget tidspunkt. Jeg har ikke haft kort i min GPS, andet det dårlige standard, men rigelig fint til mig. Kortene var rigtig gode, selv om de blev våde i min kortmappe, holdt de godt sammen og var nemme at tørre op, en virkelig god løsning til min behov.

Ellers brugt jeg Google Earth rigtig meget, til overblik, planlægning, samt lejerplacering / dagbog, m.v. Super til overblik og nærbilleder, nemt at dreje horisonten ned, så man har en ide om hvordan morgendagens etape vil se ud.

Ellers lavede jeg spor log i min GPS (Garmin etrex Vista HCx, anmeldelse senere) desværre skulle jeg have et hukommelses kort til den, for at den kunne huske hele min tur, så det ved jeg til en anden gang. Samt mangler at min GPS og Google Earth kunne snakke sammen, så jeg kunne planlægge min rute i Google Earth og så overføre til min GPS og omvendt, men håber det kommer i fremtiden.

Google Earth er altid min planlægnings partner på min ekspeditioner, fordi man kan lave forskellige lag, med f.eks. historie, km afmærkninger, farlige punkter, m.v.

Kom meget gerne med jeres ynglings ting, m.v.

Erik

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022