Min GPS på Danmark rundt i kajak – vinter, var igen en Garmin, dem har jeg altid brugt. Mit valgt faldt på etrex Vista HCx, fordi det er den serie jeg har haft i hånde igennem mange år, ved militæret. Jeg synes den har en dejlig brugerflad, som er nem og logisk at komme rundt i. Der er mulighed for at lægge kort i den, det har jeg ikke gjort.

Den er nem at lægge positioner ind på, desværre skal den have et hukommelseskort, for at tage ruter og positioner ud fra GPS, lidt snyd. Den er meget solid.

Dog har jeg valgt altid at have den i en lille pelicase, fordi Garmin siger den kun er stænk tæt, så min erfaring, er at stort se alle gps’er går til, grundet saltvand med tiden, især under hård brug. Læs meget mere om den her.

Min lille pelicase, var perfekt, da duggede nogen gange, men jeg kikke kun en gang i timen, hvordan det gik.

Jeg brugte normale kort og havde ikke brug for kort i selv gpsen, men ved flere er glade for det, men så skal gpsen også monteres så man kan se den hele tiden.

Kunne godt overveje det hvis man sejle steder der var svære at navigere i skærgården, osv. Men så skal man nok overveje en model med en større skærm, samt få lavet noget afskærmning, har set flere gode løsninger.

Erik

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022