Der var igen tid i kalenderen til et eventyr med min datter. Jeg havde min datter i dagene op til Påskedagene. Derfor spurgte jeg hende, om vi skulle tage på tur. Det ville hun heldigvis gerne. Jeg spurgte, hvilke aktiviteter hun gerne ville lave. Hun ville gerne noget andet end cykling, da vi cyklede Lolland rundt, for nogle uger siden. (indlæg her: [Cykeltur] Lolland rundt, Far og datter tur (Film))

Hun ville helst i kajak, men jeg synes vandet var for koldt til at have hende med endnu. Så vi blev enige om en vandretur. Jeg begyndte at se på hvor vi skulle tage hen. Da min datter bor på Fyn, kunne jeg udnytte at vi for tiden ikke vil sende hende med toget, men køre hende. Så kunne jeg hente og køre til Jylland og vandre, når jeg alligevel var på farten fra Lyngby. Derved kunne vi udnytte muligheden for at besøge andre områder. Jeg fik hurtigt kig på de store plantager i Midtjylland, da jeg tidligere har haft en fantastisk lille solotur i Gludsted Plantage. (Indlæg om turen her: [Mikroeventyr] Vandretur i Gludsted Plantage)

Jeg så, at der var gode muligheder for at vandre i de nærliggende plantager, Harrild – og Nørlund Plantage, der er sammenhængende. Her var der fri teltning i hele området. Ikke at området er perfekt til vandring, da man også let kan cykle der, og området er ikke så stort igen. Men jeg ville gerne vandre lidt kortere hver dag, og så lave en masse fotojagt efter skovens dyr. Det var området perfekt til. Den var min datter Karen helt med på. Især det at gå kortere ture.

Så søndag den 5. april hentede jeg Karen på Fyn og vi kørte op til Harrild Plantage. Før vi startede, lagde vi to depoter ud med vand og lidt mad. Da der ikke var mange muligheder for at få fat i vand. I disse Corona tider vil jeg ikke ringe på, hos de nærliggende huse.

Sidst på eftermiddagen var vi klar til at vandre afsted. Vi fik en fantastisk tur. Super flot forårsvejr og flot natur. Vi så en masse fugle og lidt kronhjorte. Men vores fotojagt om aftenen og en morgen, var vi ikke heldige med. Vi havde håbet at se flere kronhjorte og andre dyr, der kommer ud om aftenen. Samtidig så vi efter odder, som er i sydkanten af Harrild Plantage, omkring Holtum Å og de nærliggende vandløb. Vi ved det er svært, men prøver man ikke, ser man heller ikke noget. Vi har været heldige så mange gange før. Vi fik vandret 37 kilometer de dage vi var der, og fik nogle skønne oplevelser. Det er så skønt at slå telt op lige hvor vi vil. Vejret var virkelig med os, så vi nød det flotte forår og varmen.

 

Film om vores lille vandretur

 

Data på turen

[Vandretur] Harrild og Nørlund Plantage, Far og datter tur, kort 5-9 april 2020

  • Søndag 5. april, 2,5 km (kort dag)
  • Mandag 6. april, 12 km
  • Tirsdag 7. april, 10,5 km
  • Onsdag 8. april, 10,5 km
  • Torsdag 9. april, 2,5 km (kort dag)

Der er et groft kort over de enkelte dagsstrækninger i vores film om turen.

Afstandene var fine, til den lette side, for min datter. Hun er nu 11 år, og gik med lidt mere oppakning end de tidligere ture. Så denne gang gik hun med 8 kg. Dette gik også fint. Hun kan godt gå længere på normale vandreture, men det er en god kombination at lave fotojagt undervejs og om aftenen/morgen.

Du kan se mange flere indlæg om rejser med barn og gode råd og fif her: Rejser med barn.

 

Info om Harrild og Nørlund Plantage

Kunne du selv tænke dig at besøge Harrild og Nørlund Plantage, kan du se meget mere her:

Harrild og Nørlund Plantage er et virkeligt herligt område. Ønsker du at komme på en længere vandretur er området for småt, men det er let at lave en rute, videre over i Gludsted Plantage. Men det er et perfekt område til dagsture, ture med børn, eller fototure. Alle veje kan let cykles på en god turcykel eller bike-packing tur. Det er også tilladt at ride i plantagerne. Er du nybegynder, er det også et fint område. Du kan også holde øje med aktiviteter ved Harrild Naturcenter, som laver en masse forskellige ting.

Vi nød vores lille tur. Håber du kunne bruge vores film og indlæg.

Erik

 

Relateret indlæg

 

Facebook-opslag fra turen

Der er ikke noget fra sidste dagen, var bare transport til bilen.

Kalenderen og lysten siger eventyr!Så min datter, Karen og jeg er kørt til Jylland for at vandre og være på fotojagt de…

Slået op af Kom ud – Erik B. JørgensenSøndag den 5. april 2020

 

Endnu en herlig dag med eventyr?Natten var smukke med fuldmåne og skyfrit. Dagen igennem gik vi igennem heden og…

Slået op af Kom ud – Erik B. JørgensenMandag den 6. april 2020

 

Endnu en eventyrlig dag i det jyske hedelandskab. Vi fik trasket 10,5 km i fint tempo. Men små pauser og en ulige kamp…

Slået op af Kom ud – Erik B. JørgensenTirsdag den 7. april 2020

 

Vi fik også en skøn dag i dag☀️?Det var vores sidste hele vandredag. Vi vandrede mod syd og ned i kanten af Harrild…

Slået op af Kom ud – Erik B. JørgensenOnsdag den 8. april 2020

 

 

 

 

Indlægget er opdateret: 13. april 2024