Erik B. Jørgensen i telt, med en satellittelefon og sin dagbog, mit på den Grønlandske indlandisen.

Hvis man færdes meget i fjeld og andre steder uden for lov og ret, hvor telefon masterne ikke stå i kø, for at dække områderne, kan det være en god ide med en satellit telefon, som kan række hvor som helst.

Der er flere model og satellit systemer. Men Iridium telefonen, er det system der dækker mest, f.eks. hele Grønland. Den er lidt klodset, men absolut god til sit formål. At holde kontakt og giv sikkerhed. Den er ved at være i en pris, som er overkommelig, men stadig peberet. Men hvis man er meget af sted, er ens sikkerhed også en pris vær.

Andre fordel den kan sende data hjem, via computer, dog er forbindelse ikke andet end omkring 9kb, men med de rette systemer, virker det fint. Der kan sendes gratis sms til telefonen, fra flere hjemmesider, samt samtale mellem to Iridium telefoner koster omkrig 2-2,50 kr. per min. hvilket er noget billegere, end næste alle andre telefon selskaber, desværre kræver det to Iridium telefoner ellers koster det omkring 6 kr. til andre telefoner.

Iridium telefoner koster omkring 10.000 kr, fortiden set til 7.500 kr. ved tele Greenland (www.telepost.gl). Så skal man have et abonnement, det koster omkring 1200 kr. årligt. Men man kan også købe taletidskort, i stedet. Men det noget man skal sætter sig lidt mere ind i, alt efter hvad formål og behov man har. Et ekstra batteri koster omkring 680 kr. Telefon leveret med itui, lader 230 v og 12v, høretelefon, håndledsstrop, eksterne antenne (med magnet).

Før du køber, er det en god ide at søge lidt rundt på nettet, som med alt andet.

P.S. set til 5.995 dk kr, hos  www.telepost.gl i dec 2008

P.S.S Desværre sætter tele.gl abonnement op til 202 kr. om måned, fra jan 2009. Så tid til at undersøg taletidskort

Erik

 

Relateret link

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022