Glænø, vandretur [Mikroeventyr] Collage af Erik B. Jørgensen

Endnu et mikroeventyr stod for døren, ovenikøbet det først for mig i 2024. Min kalender havde været fyldt godt, bl.a. med langrendstur i Norge over Nytåret, en del foredrag, samt forberedelser til Korpset, sæson 7. Så det var skønt at få tid til at strække benene, se et nyt område og nyde naturen mellem to foredrag.

Denne gang var mine øjne faldet på Glænø, lige sydøst for Skælskør. En fin lille ø, med nogle fine fugleområder, flot natur, og en mindre rute der passede til den tid jeg havde.

Tirsdag eftermiddag ankom jeg til Ørslev kirke, hvor jeg fik klædt om, efter foredrag og kunne stille bilen. Så kun jeg vandrede ad kirkestien mod syd, og ned til Glænø, over dæmningen. Det var sidst på eftermiddagen, så jeg nåede en tur ud på Vesterfed og retur, langs stranden på sydkysten af Glænø. Da der ikke er nogle shelters eller teltpladser på øen, overnattede jeg på stranden, under en lille tarp/regnslag. Man må tag ophold på Danske strande, dog ikke i telt, derfor sove jeg under en tarp. Jeg har beskrevet reglerne i dette indlæg: Sådan kommer du i gang med friluftsliv og overnatning i det fri [Fif og råd], afsnit ”Overnatning på stranden”.

Efter en fin, men blæsende nat, kunne jeg begive mig afsted igen, da solen stod op. Jeg vandrede videre mod øst, langs stranden og ud på Stenfed. Derfra gik jeg en rundtur på mindste af Glænø, og derfra til nord øen, igennem Fredskoven og retur over dæmningen, hvor jeg gik retur til Ørslev kirke.

En dejlig lige tur, på under et døgn, med mange fine små oplevelser. Du kan se det hele her i min lille film fra turen:

 

 


Data fra turen Glænø rundt

Kort, Glænø, vandretur, 30-31 jan 2024 [Mikroeventyr] af Erik B. Jørgensen

  • Tirsdag den 30. jan. 2024: 10.95 km, 2t40 min
  • Onsdag den 31. jan. 2024: 13.37 km, 3t10min

 


Link til området

 


Jeg håber du nød at læse/se med.

Erik

 

 

Relateret indlæg

 

 


Facebook Indlæg fra turen

Indlægget er opdateret: 13. februar 2024

Alle bøger af Erik B. Jørgensen, 10 bøger om friluftsliv og ekspeditioner, både for voksne og børn.