NJ10051 NJ10052

Nu skulle det være, vi stod op kl. 5 og pakkede. Folk var lidt langsomme, så vi kom først af sted kl. 0740. Der ventede mellem 50-70 cm blød sne foran os. Jeg sendte forrest person frem uden pulke, dem tog jeg bagerst. Det stod hurtig klart at det kunne folk ikke. Ny plan, jeg gik op foran og gik uden pulke. Det trækdyr Kenneth tog 4 pulk bagerst. Det gik en 30 min, så kunne jeg mærke, at det ville jeg ikke holde til helle dagen, ny plan igen.

Jesper kom op til mig uden pulke. Det blev på den måde, at vi var to foran, Jesper og jeg uden pulke, vi gik 5 min afgange bytte og kørte på 45 min afgangen. Bag ved kom de andre, med Torben foran med en pulk, for at lave spor til de andre. Bag ved kom de fleste andre med ekstra pulke, 3 til 5 stk, per person. Nu var der spor, så de bagerste havde det at gå i og derfor kunne de trække flere pulke.

Det var Jesper og jeg der var stop klodsen. Vi gik og først en 7-10 min efter begyndte de andre at få, ca. 30-40 min efter var vi indhentet. Efter 45 min ny pause.

Vores problem foran var at i starten var det bare blødt, men snedriverne gik os til midt på lårene selv om vi var på ski, men kort tid efter begyndte det at være mere kompakt, men vi gik forsat i til lårene, så nogen gang var set som at gå igennem, en mur. Føles lidt hård end som at løbe i knæhøjt vand.

Nogle gang når vi ramte snedriverne, gik vi helt i stå. Jeg havde godt med syre i lårene fra i går og hurtigt efter var Jepser på samme hold. De 5 min foran var ben hårdt og efterhånden var de 5 min som nr. to også hårdere. De andre havde også nok at se til med de ekstra pulke, skavanker og lange pauser. Jeg behøver vel ikke at sige at det sneede og var white out hele dagen, er kort sagt ved at brække mig over dårligt vejr. Efter 5 timer, var det blevet varm og sne så tung det ikke gav mening at forsætte. Efter 5 benhård timer havde vi klaret 5,6 km. Stemningen var virkelig på et lavpunkt. Fordi hvis det forsætter, klar vi den ikke. Men vi vil kæmpe til det sidste.

Nu sover vi til kl. 1 og går 0330, vi håber at der komme natte frost så det hele sætter sig.

Vi har helikopter ud mandag formiddag, samt der er ikke mere mad der. Nu har vi 3 gå forsøg tilbage. Oddsene ser ikke gode ud. Vores håb, er at da vi fik telte op er det klaret op og blevet meget varmt, så sneen sætter sig, så skal der komme nattefrost for at der er en chance for vi kan rykke de sidst små 100 km.

Det er alt for spændene. Det er kort sagt noget lort, men vi kæmper alt hvad vi kan de næste dage. Kryds finger for os og ønsk koldt vejr og klart vejr. Vi VIL klar det. Så surt hvis det ikke løkkes. Nu smelter vi vand og tørre lidt tøj imens, så skal der bare soves.

Dato: 9. maj.

Dag / Lejr: Dag 32 / Lejr 26

Pos: 65 59 44.7 / 40 14 14.0

Distance / Højde: 5,6 km, 1666 højde meter (gået minus 20 højde meter op.)

Føre: Løs løs sne, mellem 50-70 cm, kæmpe driver = lort

Vejr: Minus 1-5 garder. Snevejr og white out igen. Efter lejr, sol lidt sigt og varmt

Sigt: White out. I lejren sigt 400-600 meter

Erik