En blandet dag

Det var med spænding i kroppen, at jeg lå og hvile mig. Jeg kunne ikke rigtigt sove og jeg skulle ringe rundt. Det lykkes at komme lidt i drømme land, før vi stod på kl. 1. Det var ikke lig frem fordi jeg følte mig klar, lidt som at være rekrut igen. Det var koldt og ingen varme i teltet. Kl. 3 var det ud af teltene og pakke samme.

Jeg regnede ikke med at sneen havde sat sig så meget fra i går. Så vi lage ud på samme måde som i går. Jeg og Jesper stak af sted uden pulke og de andre satte efter. Det var hårdt arbejde igen, men der var bedring at spore, i stedet for at gå i til midt på lårene, gik vi kun i til midt på skinnebenene.

Vi gik foran 5 min på skift, mens de andre sled sig op i mod os. Det tog mellem 45 min og 60 min at komme op til os, når vi fik 10 min forspring. Sådan kæmpede vi os frem time efter time. Da vi lage ud 0330 var det pænt køligt og ikke så tiltalende. Men så snart varmen kom ud i kroppen, var verden straks bedre.

I løbet af dagen fik vi næsten alt vejr. I starten var der lidt vind fra nordøst, men der var lidt blå himmel og ok sigt. Så kom snevejret ind og sigten gik op og ned fra ingen ting til 1-1 til 2 km. Men som altid forgik det mest af dagen i white out, der er ingen grund til at se noget af indlandsisen. Vi gik lidt hurtigere end i går, men slet ikke nok til at være sikker på at nå ned.

Derfor trak jeg på mine bekendt skaber, Poul i Tasiilaq og Holger i Kangerlussuq, som koordinerede at to fanger fra Isortoq køre os i møde på hundeslæde, men reservemad og for at hjælpe os ned, hvis det bliver nødvendigt. De har gjort klar hele dagen og køre i morgen. Tusind tak til Poul og Holger for at ville hjælpe så jeg kunne koncentrer mig og at gå.

Det viste sig at foran os ca. 7,5 km lå et Norsk hold i går, men fik det af vide så sent at vi ikke kunne nå at udnytte deres spor. Alle trak igen alt hvad de kunne og gik 13,4 km over 8t30min. Så slog vi lejer da vi var trætte og det skulle blæse op. Vi risikerer en kort pitaraq (kraftig storm) i nat. Derfor slog vi lejr så tidligt at vi kunne bygge snemure. Vi har valgt at bygge dem mod syd selv om det blæser fra nordøst nu. Så håber vi meldingerne er rigtige, fordi så skal vi ikke flytte snemure. Men vigtigst hvis det blæse godt op, blæser sne hård. Bare den er kort så vi kan gå igen i nat. Der er omkring 80 km igen. Hvis vi kan komme godt der ud af i morgen, mens fangerne kommer os i møde, vil det være skønt. Vi skal nå det. Derfor har det være en blandet dag, vejret har kørt op og ned, vi når ikke de km vi skal, men det ser ud til den løsning vi har lavet skal få os ned. Vi kæmper videre og krydser alt hvad der krydses kan.

Nu sidder vi i teltene igen og smelter vand og spare på brændstoffet, så skal der godt nok soves så vi kan rykke igen.

Dato: 11. maj.

Dag / Lejr: Dag 33 / Lejr 27

Pos: 65 58 23.0 / 39 57 09.3

Distance / Højde: 13,1 km, 1525 højde meter (gået minus 141 højde meter op.)

Føre: Løs løs sne, mellem 30-50 cm, stadig hårdt at gå i

Vejr: Minus o-5 garder. Snevejr og næsten let regn og white out igen. Mange skyer, lidt blå himmel, meget lidt sol.

Sigt: op til 2 km sigt, men meget white out og dårlig sigt

Erik

Share this post

Comments (11)

 • Go Torben – Go

  Jesper
 • Hej alle 10,
  Det er nu blevet lidt over midnat søndag-mandag her i DK, og der er ikke kommet rapport fra jer.
  Jeg har tænkt meget over, hvordan hundeslæderne og i finder ud af at mødes (i white-out…!?) og hvordan man siger “Dr. Livingstone, I presume” på ØSTgrønlandsk …..
  Det er vildt spændende, og vi følger det og spekulerer på, hvordan mon
  afslutningen og nedstigningen kan tænkes at forløbe.
  Pøj pøj, ikke mindst med vejret !!!
  Henrik Felding

  Henrik Felding, Silkeborg
 • Søde mor Anne
  Kæmpe kram og god mors dag! Du er den sejeste, og vi glæder os meget til du kommer hjem. Keep going strong, vi ved du kan.

  Kæmpe kys og kram fra Toke, Klara og Nanna

  Nanna Dahler
 • Nu er I vel ved at tage afsked med isen – det er sikkert både vemodigt og ok. Det bliver så dejligt at ha dig hjemme igen, kære Anne. Knus Trine

  trine dahler
 • Hej søde Anne. Jeg glæder mig SÅ MEGET til at have dig hjemme igen. God vind det sidste stykke – jeg ved du kan!KRAM Mette

  Mette Vejstrup
 • Glæder mig så meget til at nodtage jer alle i lufthavnen den 15. maj her i Nuuk. Og håber inderligt at det hele flasker sig i sidste ende.

  Savner dig meget Vagn – er spændt på at se, hvilken vildmand der lander i lufthavnen 🙂
  1000 kys Patricia

  Patricia
 • Hej, Hils Julie og si jeg er meget stolt af hende og jer andre!
  Jeg hvet I vil nå det!
  Knus arbejdskolega Camilla

  Camilla
 • Kære ALLE.
  Vi krydser SÅ meget fingre for jer!!! KOM så vejr. Lad dem komme sikkert og godt ned så vi kan få dem hjem.
  Stort knus og kram til dig ANNE. Du er sgu for SEJ.
  Knus fra Helle og co.

  Helle Pihl Storm
 • Kære alle 10 kæmpere
  Kan godt forstå at i vil kæmpe til det yderste for at nå jeres mål, men i min verden er alle vindere. I har nået noget som mange ikke engang kommer i nærheden af.
  Jeg håber dog at alt flasker her til slut og i den grad får alt heldet
  Karsten

  karsten Nielsen
 • Her krydser vi også alt hvad der kan krydses….Pøj..Pøj til jer alle

  Hanne & Karl Aage
 • VAGN – vi er på dit hold skål her fra påskefrokosten!!! Vi siger alle SKÅL. Hører gerne røverhistorier… Nu synger de mærkelige sange… Kom og red mig…

  Kisser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Ingen varer i kurven.