Det var en herlig nat, da temperaturen faldt til minus 18 grader med let vind. Det rev godt i snudeskaftet hvis det stak for meget ud af sovepose. Det blev ikke varmer af største del af os var ud og tisse, fordi der var nordlys. Det var bare ud og tisse, nyde nordlyset og ind igen. I nat blev det ikke til det store fotomik.

Når vi sover, så har største del af os, 3 soveposer. Inderst sover vi en fleecepose, så har vi en tyk dun eller fiber sovepose, uden om den har vi en tynder sovepose, til at give ekstra varme og tag fugten, da den er lettere at tørre. Mange af os sover i Helsport Tempelfjord (se evt. indlæg om ”Valg af sovepose”).

Det var op kl. 7 til et telt fyldt med rimfrost, der lige skulle fejes væk før brænderne varmede teltet op. Klokken 9 var det ud af teltet og tag dem ned.

Vi drog af sted med halve læs igen, denne gang var vi på ski. Det var super dejligt at komme på ski, det går noget hurtigt når der er så meget sne som der er nu. Vi gik frem og tilbage som i går, to omgange. Hver gang i selskab med vores to ravne der føler os nøje. Ved anden omgang krydsede vi også en stor smeltevands kanal, der dog var fyldt godt op med sne. Før den og efter, krydsede vi ud og ind mellem toppe af blåis, det glæder om at holde os i sneen, for at stå fat med skien. Selve området omkring smeltevandskanalen, var super flot og storslået, det gjorder det heller ikke noget sole stod ned fra en klar himmel.

Efter de to omgang vendelæs, blev det alvor da vi koblede de to pulke sammen. Det bliver ikke dobbelt så tungt at gå med to pulk, men det kunne godt mærkes. Selv om det går noget langsommer, er det meget hurtigere ikke at skulle frem og tilbage. Vi sled os fremad rundt om istoppe. Vi kom støt og roligt fremad. Dagen sluttede med en stor bakke, hvor vi igen lige måtte smide den en pulk. Det virkede som om kræfterne var ved at være brugt op, samt det er også vigtigt ikke at forcere de første dage. Så da jeg så en rimelig lejrplads var det holdt op med teltene. I dag flytte 3 person telt. Vi har 4 telthold af to personer, de 3 ekstra personer, flytter telt hver anden dag, så sker der noget nyt rundt omkring i teltet eller andre kan få ro, det kommer an på øjnede der se.

Mens vi slog telt kunne vi nyde den flotteste eftermiddag med sol og super flot vejr. Det har været en herlig dag og vi kommer stille og roligt frem, humøret er højt og holde er super godt. Hvad mere kan vi ønske os, vi er på eventyr.

Erik

P.S: Vi kan ikke se kommentarer, mails, facebook, mv. herude. Vi sætter dog stor pris på alle kommentarer og vil læse dem men stor glæde når vi kommer hjem.( Vi får kun et meget lille udvalg under vejs, via satellit telefon)

Dato: 3. april

Dag / Lejr: 3/3

Pos: N 67 11 40,0 W 49 45 53,2

Distance / Højde: luftline fremad 6,5 km, gået ca. 11 km. Ligger i 764 meter, gået 48 højde meter op

Føre: En del nu sne og snedriver, let fyg sne. Toppe ren is. Godt føre

Vejr: Minus 10-18 grader en let vind fra øst, sky frit. En super dejlig dag.

Sigt: 100-120 km ud mod Sisimiut ind over isen, kan vi se 2-3 km frem, da det går op af bakke.

Indlægget er opdateret: 10. december 2020