Indlæg opdateret 6. marts 2020

Meindl, model ”Performance”, har været min militær- og jagtstøvle i mange år.

Da jeg var i Jægerkorpset, brugt jeg primært 3 slags støvler i min tjeneste.

Jeg brugt min Meindl, Island, til langt det mest. Det er en støvl der sidder super godt og jeg har en god støtte og bevægelsesfrihed.

Men når jeg skulle ud i områder der var ekstra vådt eller meget tæt/bevokset, så tog jeg min Meindl, ”Performance”. ”Performance” modellen, er groft sagt ”bare” en ”Island” med et højre skaft. Det ekstra skaft, gør jeg har tørre fødder længere, samt jeg har ekstra beskyttelse hvis jeg går i tæt bevoksning, brombær, træ på jorden. Derfor er min Meindl, ”Performance” i dag min jagtstøvle. For når jeg skal på jagt, så er det rart med en høj støvle af de samme årsager, da det ofte er vådt og tæt bevoksning. Jeg har så min jagtbukser uden på, så er jeg super godt beskyttet.

Når jeg vandre fortrækker jeg ofte en læderstøvle, men til jagt er jeg glade for mine støvler har en vandtætte membran, fordi jeg ofte ikke behandler mine støvler så pænt, og får dem smurt så godt som min vandrestøvler.

  • Sålen er super dejligt, lidt stiv i det, men har et godt ”knæk” der sender næste skridt godt videre.
  • Skaftet, går højt op så min ankel er ekstra godt støttet og beskyttet. Især når det er vådt og tæt bevoksning.
  • Gore-tex membran (vandtætte), holder vandet ude, uden mine fødder koger.
  • Snøre-system, der åbner støvle godt op, når den skal på og godt snøre-system der sikre jeg kan spænde støvlen godt til.

 

Data på Meindl, Performance

Helt overordnet en super god støvle, til jagt og vandring i ekstra våde og tæt bevokset områder. Ellers fortrækker jeg en mere lav-skaftet støvle, for det giver lidt mere frihed i foden. Du kan læse mere om de støvler jeg bruger for tiden her: Støvler jeg bruger, til dagligt og til friluftsliv (opdateres løbende)

Håber du selv finder en god støvle.

Erik

Indlæg opdateret 6. marts 2020

 

Relateret indlæg

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022