Underlag på mine tur har igennem årene givet mig mange spekulationer. Det er så vigtigt at jeg sover godt om natten. Virker det så tænker jeg ikke over det, men virker det ikke så er der rigtig meget fokus på det.

Under vores kærestetur “Yukon River, Eventyrlige Yukon“, 78 dage ned af hele Yukon River igennem Canada og Alaska, i alt 3.220 km i dobbeltkajak og nogle dages vandring.

Når vi var i kajakken så brugte vi to underlag. Jeg har altid et skumunderlag med fordi det kan jeg behandle lige så dårligt jeg vil.

Det oppustelige underlag vi havde med var Insulated Traverse Core Mummy fra JR GEAR.

Det er et simpelt underlag, med en god luftventil, især at luften kommer forholdsvis hurtigt ud af det når vi skulle pakke sammen. Med isoleringen i det føles det dejligt at sove på, samt den har et lag inde i der reflekter varmen tilbage til kroppen. Jeg sove godt på det og gled ikke af, som jeg har oplevet på andre underlag.

Det vejr ikke ret meget i forhold til dens tykkelse og isoleringsevne. Det er dejligt.

Jeg er meget opmærksom på at passe på mit oppustelige underlag. Netop derfor har vi skumunderlagene med, så vi ikke puster underlaget op før vi skal bruge det. Så vi ikke hoppede rundt på det, når vi bare sad og læste, skrev dagbog og nød aften.

Alligevel punktere begge underlag på dag 70. Det var vildt underligt begge samme dag mistede luft. Jeg havde dem i floden flere gang for at finde huller. Det jeg kunne konstatere var at det var i svejsningerne i siderne på begge, der kom luft ud af flere sted og de var næsten ikke til at finde.

Jeg lappede en del huller, men vi fik aldrig styr på dem. I starten løb luften meget stille ud, men efter få dage, så var de næsten flade efter en lille time. Så de sidste dage var knapt så bløde at sove.

For mig virker det som om det var slid der gjorder det af med dem, når det var begge samtidigt og hullerne kun var i siderne, så det kan ikke være noget der var gået igennem bunden på teltet og skumunderlagene.

Der er selvfølgelig 70 dages brug i træk, og for mange er 70 overnatninger ude rigtige mange år.

Så til prisen er det 10 kr. per overnatning, dog synes jeg det er for hurtigt de gik i stykker.

 

Data, Insulated Traverse Core Mummy fra JR GEAR

 • Vægt: 570,00 gram
 • Type: Oppusteligt
 • Materiale
 • Ydermateriale: 75 D Poly TPU
 • Fyld: PrimaLoft® ECO
  • 133 g/m2 under overkroppen
  • 100 g/m2 ved under fødder og hoved
 • Dimensioner:
 • Længde: 183cm
 • Brede: 51cm
 • Tykkelse: 9cm
 • Pakkevolumen:
 • Højde: 11cm
 • Længde: 22cm
 • Opbevaringspose: Inkluderet
 • Lappegrej: Inkluderet
 • R-værdi: 5,0
 • Pris ca. 699 kr.

 

Et underlag mange er glade for. Jeg er synes også om det jeg så, dog synes jeg forsat at 70 dage er for kort levetid.

Erik

Relateret indlæg

 

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022

Bog Yukon River, bog af Erik B. Jørgensen og Tine Henriksen