Emnet i det afsnit af ”Friluftsnørderi” er ”Mad på tur”. Mad på tur/ekspedition kan være lige fra tørmad til det mest lækre måltid. Personligt nyder jeg det primitive mad på tur, så for at dykke ned i dagens emne, har jeg taget en god modpol med til mig. I dag snakker jeg nemlig med Nikolaj Kirk, der igennem ”Nak & Æd” har inspireret mange med hans mad.

Vi snakker om mad på tur, lige var endagstur med luksus, til ekspeditionsmad.

Glæd dig til Nikolaj fortæller om alle hans erfaringer og gode råd som friluftskok. Jeg fortæller om min erfaringer fra mine mange ekspeditioner.

Der er god råd og fif til alle der vil på tur, korte som lange.

 

Uddrag af CV om Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk, er kok med et stort hjerte til friluftsliv. Han er i dag især kendt for ”Nak og Æd” som har kørte mange sæsoner på DR2. Ud over det laver Nikolaj, masser af mad, køkkenudstyr, babymad og kæmper for vores natur og det gode mad.

Nikolaj laver mange ture, lige fra endagsture, hvor der er tid til at lave mad på mange sjove måder. Til hans lange ture ud og møde alle mulige folkeslag, for at blive klogere på mad og folk. Her pakkes der til ekspedition. Du kan se meget mere til Nikolaj’s spændende aktiviteter under ”Link”.

Lyt også til det podcast jeg har lavet med Nikolaj om hele hans eventyrlige liv ”[Podcasts] Mød eventyren Nikolaj Kirk”.

 

Test

Jeg har valgt at tage en test, der er lidt ældre, fordi vand er så vigtigt på tur, så jeg har anmeldt en række vandbeholder her:  Valg af vandbeholder til ture og ekspeditioner (anmeldelse)

Min ynglings vandbeholder er Dromedary Vandpose fra MSR, som er solidt, smart og simpel.

 

Link

Link til Nikolaj Kirk

Link Erik nævner

 

Nyheder vi taler om

Der er mange gode muligheder for at tage på ture ud i naturen og lære som svampe og spiselige planter.

Her er lidt inspiration, der er så mange gode muligheder:

 

iTunes icon

Android icon

 

God fornøjelse. Har du en mening om mine podcasts skriv gerne en kommentar her og lave meget gerne en anmeldelse i iTunes her eller i den podcast app du bruger.

 

HUSK at skrive under på bevarelsen af Amager Fælled, hvis du også vil bevare vores vildenatur!

Erik

P.S: Se alle de andre podcasts/interview jeg har lavet før her

Indlægget er opdateret: 4. februar 2022

Banner med Erik B. Jørgensen, Støt "Kom ud - Podcast" via min shop