Jeg havde længe sat en uge af i kalender, til en solo-tur på vinterfjeldet. En hyggelig lille tur, alene ud i kulden, det elsker jeg. Men verden ændrede sig i rekordtid, så fra at have pakket til vintertur, i Norge eller Sverige, alt efter vejr. Så lukkede landet ned, grænserne lukkede. Så ville jeg på solo kajaktur, men tingene ændrede sig forsat, for skolerne lukkede. Derfor var det nærliggende at hente mine datter og tage på tur ”skole” tur sammen. Jeg måtte pakke alt vintergrej ud, og pakke til en cykeltur. Vi skulle nemlig til Lolland og cykle øen rundt. Jeg lavede en rute, ud fra cykelruter og mine egne ønsker om at følge kysten så meget om muligt. Jeg hentede lidt cykelruter ned og brugte dem som udgangspunkt til at lave vores rute i ”Komoot” appen. Mandag den 16 marts, var min datter og jeg så klar til et nyt eventyr. Vi kørte fra Lyngby, til Lolland, hvor vi parkerede bilen, ved først afkørsel. Vi samlede cykler og afsted det gik på eventyr.

Dagbøger fra turen nederst!

En film fra vores tur, ca. 31 minutter.

 

Data på Lolland rundt

Her er vores tur data. Min datter Karen er 11 år, så distancerne passede meget godt til vejr, sæson og kræfter.

  • Dag 1, 54 km
  • Dag 2, 53,5 km
  • Dag 3, 31,5 km
  • Dag 4, 66,5 km
  • Dag 5, 54 km
  • Samlet 259,5 km

 

Cykelruter, overnatninger og info om Lolland

Hvis du vil til Lolland og cykle så er der er en masse mindre cykelruter rundt på Lolland. Der er ikke en enkelt rute, der hedder Lolland rundt. Jeg deler ikke min rute, fordi jeg synes at eventyreret også ligger i planlægningen og de valg og fravalg man laver når man planlægger sin ruter og efterfølge udlever eventyret.

Her kan du finde inspiration til cykelture/ruter på Lolland.

Husk at Google altid er din ven, jeg søger f.eks. på seværdigheder, så kommer der en fin liste med ting, man kan se. Her er min søgning

Du vil aldrig få alt med, men det er kun en undskyldning for at vende tilbage og få et nyt eventyr J Husk du vil altid komme til punkter på en rute, der ikke er muligt at køre, fordi noget er lukket, eller veje ikke er tilladt at bruge på det tidspunkt du er på tur. Det giver nogle små omveje og andre eventyr.

 

Kort på turen, Lolland rundt

På en cykeltur som Lolland rundt, så bruger jeg kun elektroniske kort.

Jeg har min rute, der er planlagt i ”Komoot”, den har jeg lagt på min Garmin GPS. Her har jeg et godt kort og rute, som jeg kan følge.

Ellers bruger jeg min telefon, med følgende apps.

  • Komoot, app. Her kan jeg se min planlagte rute, højdeprofil, samt hvor jeg er på rute og jeg kan flytte en markør, så jeg kan se hvor mange kilometer der er igen til forskellige steder.
  • Google Maps, app. Den bruger jeg til overblik og lokal søgninger, efter seværdigheder og info vi ellers mangler, kan være spisesteder, indkøb og mange andre ting, bare ikke de her tider.
  • TOPO GPS, app. Det er en genial app, den har gode enkle kort, over Danmark, hvor det er let at se markveje, små stier og skabe et overblik, når der er brug for det.

 

Skole på turen

Denne tur var ikke en ren ferie, men ”hjemmeskole” i disse Corona-tider, så var der skole undervejs.

Idræt gav sig selv.

Men vi talte en del om historien og de steder vi så undervejs, så det var historien og samfundsfag.

I lejren, lavede Karen så 1 times lektier hver dag, det var opgave i dansk, engelsk og matematik, som skolen havde lagt op.

Jeg er selv af den overbevisning, at sådan en tur her, giver mindst lige så meget som en uges normal skole. Det her bliver også en oplevelse oven i, oven i købet får vi kvalitetstid sammen. Jeg må også indrømme at for mig som far, er det 10 gange lettere at være på tur, end sidde hjemme og lave skolen. Bonussen er også en masse frisk luft, og langt fra alle andre mennesker, som vi er blevet opfordret til.

 

—0—

Det var en fantastisk tur, igen igen. Det er så fedt at få oplevelser sammen med sin datter. Jeg håber det udvikler hende, og det er også sundt at blive lidt træt og brugt og skal kæmpe lidt for tingene.

Jeg får altid så meget igen ved at bruge vores natur, opleve vores land og dyr. Der findes selvfølgelig kedelig strækninger og ens natur, men jeg bliver igen og igen overrasket over hvor mange dejlige steder, der i Danmark. Så det er bare om at komme ud og bruge vores natur.

Dagbøger og gallerier længere ned.

Det vi forstår passer vi også bedre på!
Håber du selv kommer på eventyr.

Erik

 

Relateret indlæg

 

Dagbøger fra turen, Facebook

 

Indlægget er opdateret: 10. marts 2022