Kunne starte ud i overskyet vejr. Er lidt små køligt om morgen for tiden. Så der går en 20 min, før der ryger en trøje af. En lidt usikker start, da jeg synes mit højre knæ er ømt og lidt i venstre fodled. Stille og roligt forsvandt det. Det skulle åbenbart lige varmes op.

Jeg ved ikke, om terrænet synes, at jeg skulle være varm i dag, fordi det holdt mig godt nok til ilden.

Jeg var overbevist om, når jeg nåede den her dal, som er lang og ikke så bred. Ville jeg få nogle rigtige gode omgange. Lige som i starten af turen.

Terrænet ville noget andet, der har igen været alt slags terræn. Dog har der været lidt mere blødt underlag, mange flere områder med buske i mandshøjde, det var tilbage i junglen. En kamp for at få stave, ben, arme og rygsæk igennem, altid en af delene der sad fast.

Jeg var så heldig, at til tider kom der lige et godt stykke, så jeg kunne tro, at nu kom det gode føre. Eller når et langt kik frem bød sig, hvor det så godt ud. For over næste bakke at være en sø, der gik helt ind til skranterne.

Derfor har jeg den sidste halvdel af dagen, taget utroligt mange højde meter. Op af en skrant 20-30 højde meter lige op. For at måtte gå ned igen.

Sidst på dagen var jeg søgt op, da det så rigtig godt ud. Pludselig stod jeg ved en kæmpe slugt. Stejlt ned og op igen.

Føler mig virkelig snydt i dag. Det blev en dag der tog en masse kræfter for hele kroppen, især lårene. Mentalt har det også været hårdt, fordi jeg føler ikke rigtig, at jeg for nogle km foræret for tiden. Længe siden jeg har haft et rigtig godt flow, som uge 2 og 3 på turen. Ellers er det bare mig der ikke kan huske den først tid mere.

Jeg blev beriget af en meget flot natur igen, med den store stille flod der bugter sig, ned igennem dalen og de mange søer.

Jeg så til min egen overraskelse 2 svane par i hver deres sø og en del forskellig ænder, jeg ikke kunne se hvad var på så lang afstand. Jeg synes selv, at det er lidt underligt, at jeg ikke så en elg idag.

En anden sjov ting, var midt i skoven stod et kæmpe jern krus, nærmere en balje. Lige som madamblå serien, bare hvid og blå. Ikke skyggen af noget andet menneskeskabt. Den har stået her mange år.

Da jeg slog lejr, var det igen på et af de her optimistiske steder, men er god til at lægge telt så jeg næsten altid får en god plads. For at gøre dagen perfekt, er jeg blevet totalt angrebet af myg i dag. Var tæt på at jeg tog handsker på til sidst, da jeg ofte slog 10 myg ihjel af gange på mine hænder, hvis de var lidt i ro. Til sidst på dagen, snorede hænderne af alle de stik de havde fået.

Derfor var der også store overvejelser, om jeg skulle vaskes idag. Men jeg har virkelig svedt, så jeg hoppede ud og tog en hurtig omgang, med en del tillægs myggestik.

Nu sidder jeg og stor-hygger i teltet, med min lille bog og nye citater, to stk. fra Niels, min gode ven og tro støtte,
“Hvis du tror, du er for lille til at gøre en forskel, så prøv at sove med en myg”…den er prøvet, jeg jagter dem hver dag. Super godt citat, det gælder bare om at prøve sine drømme af.

“Det er måske bare en anelse morsommere at sidde derude og længes hjem, end at sidde derhjemme og længes ud…”
Super godt citat igen. Det er mit store dilemma altid. Så snart jeg er hjemme, længes jeg mod nye udfordringer og eventyr. Når jeg går en dag som idag, længes jeg hjem et par gange. Det er den store kunst at være i nuet og leve i det. Noget jeg virkelig skal arbejde med selv.

Nu skal der hygges, jeg er sikker på terrænet er meget bedre imorgen. Jeg bliver aldrig klogere.

Rutiner
Jeg ville begynde at beskrive lidt om mine rutiner det næste stykke tid, på opfordring fra jer.

Gå rutiner
Nu jeg lægger ud om morgen, prøver jeg at regulere mit tøj, så jeg kan gå en time. Som nu her hvor det er lidt køligt. Varmeregulerede jeg efter 15-20 min.

Mit mål er at gå en time, før jeg holder en pause. Det lykkes fint de første mange timer.
Selvfølgelig er der nogen gange, jeg lige sætter mig et min. og tager noget at drikke. Det er dog sjældent de første 3-4 timer. Hvis jeg sætter mig i mellem pauserne, beholder jeg rygsækken på.

Efter en time er der pause 6-10 min. Her får jeg tisset af, sætter mig med min godte pose, en dag nøddemiks med M&M’s, den anden dag to plader Ritter Sport og vingummier og peanuts. Jeg spiser lidt, kikker på GPS’en hvor langt jeg har gået, og hvad det næste stykke byder på, i mens jeg drikker lidt.
Er der noget tøj eller andet, der skal rettes, gør jeg det. Videre en time mere, osv. Efter 3 timer spiser jeg knækbrød med smør, det tager 10-15 min.

Sidst på dagen kommer der lidt flere små pauser, alt efter hvordan terrænet er. Er begyndt på at dele den sidste time op i to, så får jeg lidt at mere at spise og det er lettere at overskue.
Det gør også, at jeg har lidt lettere ved at gå lidt videre og finde en ordentlig lejrplads.

For tiden går jeg 6 effektive timer og en lille smule mere, til der er en lejrplads. Jeg har ikke overskuddet til at tage den ekstra halve time, som jeg havde i uge 2-3, det kræver bedre terræn.

Vand tager jeg løbene hele dagen. Jeg har en LifeStraw GO, drikke dunk med filter. Den sørger jeg for at fylde hver gang jeg rammer en ok bæk. På den måde har jeg altid vand. Det er så rart, at jeg bare kan fylde dunken og suge, så er vandet rent. Er meget glad for, at jeg ikke skal stå og presse det igennem et filter og alt muligt. Alt vand jeg drikker i teltet, det koger jeg. Vandet skal renses heroppe, siger de lokale.
På den måde går dagen.

Erik

Dag / Lejr: 34/29
Pos: 20 67 56.292 / 148 41.731
Km / Km i alt: 15,9 / 418,2 km fra grænsen (+ 54,5 km ud til start). Alt i grove luftlinjer, går i praksis noget mere.
Højde: ligger i 712. Gik fra 694. Har været mange højdemeter op og ned i dag
Tid gået: 08.20-15.45
Vejr: overskyet, en del lave skyer, meget få sol huller. 12-15 grader, let vind skiftede retning, før og efter skyer. Til aften, let regn.

Samarbejdspartner Alaska på tværs

Indlægget er opdateret: 10. december 2020