Test af vandresokker fra Aclima 1

Sokker på vandretur er noget jeg ikke skal lægge mærke til, de skal bare være der, sidde godt og virke. Omvendt sidder de ikke godt, bliver løse, går i stykker, giver vabler eller andre ubehageligheder, så kan de ødelægge en dag eller hele turen, hvis tankerne hele tiden går på smerter i fødderne.

Derfor bruger jeg altid god tid på at gå mine støvler til og teste mine sokker.

Jeg har i mange år brugt Bridgedal sokker, som jeg har været ubeskriveligt glade for. Det skal ikke hindre mig i at prøve nyt, da der sker meget hele tiden.

Derfor var jeg svært glad da Aclima udviklede flere sokker, da jeg altid oplever, at de laver nogle super fede produkter.

Derfor testede jeg to par sokker fra dem. Jeg altid bruger en god solid indersokk og en kraftigere ydresok ud over. Ved at bruge to par sokker oplever jeg, at jeg får mindre vabler og slidsår.

Som indersok har jeg personligt brug for en lidt tykkere uld sok, fordi hvis jeg bruger tynde indersokker som er i kunststof og svedtranspoterende, får jeg kolde fødder og flere vabler.

Personligt har jeg ingen problemer med tykke uld sokker selv i varmt vejr, så føler jeg bare de isolerer.

Derfor har jeg testet Aclima’s Trekking Socks og HotWool sokker. Jeg ved ikke om jeg kan kalde det en test eller bare ekstremt brug. De har været igennem følgende:

Lad os se på sokkerne.

Test af vandresokker fra Aclima 2

Aclima, Trekkin Socks

Da jeg fik Aclima, Trekkin Socks i hånden var det som altid i det fineste uld, dejlig bløde og lækre.

Men hvad var nu det for nogle riller, de havde sat foran på vristen. Skepsissen var stor med en forventning om, at det ville helt sikkert gå i stykker.

Ellers så det godt ud med forstærkninger ved forfod og hælen. De gik fint op på foden. Det nye var, at de var begyndt at lave venstre og højre sokker, så det skal jeg lige huske når de har været vasket.

Aclima, Trekkin Socks er lavet af 75% merino wool, 12% lycra, 10% polyamide, 3% elastane for at få en god pasform, god komfort og god leve tid.

Nu har jeg test dem løs og jeg må æde min skepsis fordi de er ikke gået i stykker foran ved rillerne, de sidder super godt og bevarer deres blødhed utrolig lang tid. Jeg har virkelig gået nogle km i dem og kun en eneste sok er gået i stykker i hælen, de andre par er så gode som nye.

Mit nye problem er, at jeg nu bruger dem altid.

Test af vandresokker fra Aclima 3

Aclima, HotWool

Aclima, HotWool bruger jeg som ydre sokker. Det er en tyk uld sok med forstærkning under hele foden og over hælen. Indvendigt er de vævet så der er en masse små ”løkker” det giver mere fylde og varme, da der kan stå mere stille stående luft.

Aclima, HotWool er lavet af 70% merino wool, 15% polycolon, 10% polyamide, 5% lycra

En yderst simpel sokker, der har vist sig utrolig solidt og dejlig varm.

–0–

To sokker jeg i kombination har været yders glad for. De virker bare for mig.

Husk altid at test dine sokker før en tur, fordi vi er forskellige.

Erik

Relateret link

Indlægget er opdateret: 11. januar 2022